eldiario.es

Menú

Barcelona reclama 3,3 milions a FCC pel presumpte frau a la recollida d'escombraries

L'Ajuntament tanca la investigació i envia les seves conclusions a la Fiscalia

- PUBLICIDAD -
Camión de recogida de basuras en Barcelona

Camió de recollida d'escombraries a Barcelona EUROPA PRESS

Nou capítol en el presumpte frau comès per FCC a la recollida d'escombraries de Barcelona. L'Ajuntament que encapçala Ada Colau reclamarà a l'empresa 3,3 milions d'euros per facturar serveis no realitzats i per no complir el contracte de neteja i recollida de residus.

Després de descobrir-el cas el passat mes de novembre arran d'una investigació d'El País, el consistori va obrir un expedient informatiu que ha tancat aquest dimarts. Si al principi s'apuntava a 800.000 euros, finalment la quantitat presumptament defraudada ascendeix a 3,3 milions. D'aquesta suma, 1,2 milions serien un frau en els serveis prestats traient al carrer menys empleats dels que acabaven treballant. La resta correspon a la penalització prevista per no informar de la no prestació del servei.

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens, ho han explicat avui després de donar compte dels resultats de l'expedient a la Junta de Portaveus, que ha acordat portar al ple de divendres 28 l'obertura d'un expedient sancionador.

Janet Sanz ha explicat que la investigació ha acreditat, entre altres coses, que FCC va alterar el preu del contracte perquè va certificar 6.130 serveis no prestats o prestats amb menys treballadors entre setembre de 2013 i desembre de 2015, o que va barrejar residus selectius amb escombraries per no veure reduïts els seus ingressos.

Per la seva banda, Jaume Asens ha informat que l'ajuntament ha enviat les conclusions de l'expedient informatiu a la Fiscalia, que investiga si hi ha delicte en aquests fets, el que podria comportar la inhabilitació de l'empresa per contractes amb les administracions.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha