Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP proposarà un president alternatiu a Mas després del primer ple d'investidura

La CUP s'ha reunit aquest cap de setmana a Perpinyà

elDiario.es Catalunya

La CUP preveu proposar el nom d'un candidat alternatiu a la presidència de la Generalitat després de la primera investidura, que es produirà els pròxims dilluns i dimarts. Ho ha explicat en declaracions als mitjans el diputat del Parlament, Benet Salellas, que assisteix a Perpinyà (França) al Consell Polític de la CUP, que aborda precisament la seva posició davant el ple d'investidura que començarà dilluns.

“Comença a ser el moment en què, si des JxSí no es dóna una proposta alternativa, ja que la farem nosaltres”, ha dit, i ha afegit que serà la setmana que ve.

La CUP traslladarà la seva proposta a tots els òrgans de la pròpia formació perquè validin el nom “si aquesta proposta és ben rebuda per JxSí i, per tant, és factible”.

“Com a procés (sobiranista), no ens ajuda fer un acte d'investidura fallida”, ha lamentat en al·lusió al ple que ha de començar dilluns però que pot no servir a JxSí per reelegir Mas.

Per això, Salellas ha lamentat que “hi ha qui ha volgut fer aquest acte de força”, de manera que caldrà fer el primer ple d'investidura sense aconseguir president, la qual cosa ha definit com una escenificació.

El diputat ha afegit que, un cop superat aquest “escull”, la CUP farà el que creu que s'hauria d'haver fet des del principi: investir un president o presidenta de consens, ha dit.

Etiquetas
stats