Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència carrega contra la CUP i l'acusa de ser la “gran aliada dels poders fàctics de l'Estat”

El coordinador general de CDC, Josep Rull

Oriol Solé Altimira

Durs retrets contra la CUP per part de Convergència Democràtica després del definitiu 'no' a Mas. El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha acusat la CUP de “falta de maduresa” i de ser la “gran aliada dels poders fàctics de l'Estat”. També ha considerat que “quan la revolució o el socialisme són més importants que la independència qui acaba decidint és Madrid”.

A parer de Rull, si Junts pel Sí hagués cedit a les demandes de la CUP i hagués proposat un candidat diferent a Artur Mas, s'hagués donat la “imatge” que la CUP lidera el procés independentista, cosa que “impossibilita el progrés del procés”, ha afegit el coordinador convergent. Rull també ha tancat la porta a la proposta de la CUP d'aquest mateix dilluns per forjar una presidència de consens, i ha reiterat que Mas és l'únic candidat possible. D'aquesta manera, entre el 'no' de la CUP a Mas i la insistència de Convergència a mantenir-lo en la presidència, Catalunya s'aboca a unes noves eleccions anticipades. Uns comicis on, a parer de Rull, s'hauria de repetir la coalició de Junts pel Sí.

Després del 'no' dels cupaires a Mas, Convergència ha elevat el to a les crítiques contra la CUP en què havia basat la campanya electoral del 20-D, i ha criticat els negociadors cupaires per ser “interlocutors passius” en les converses amb Junts pel Sí. “Nosaltres ens hem mogut i hem vist simplement espectadors a l'altra banda”, ha sostingut Rull, que també ha trobat a faltar en els cupaires “sentit de la responsabilitat i compromís” per construir la independència.

“La CUP ahir va decidir que era més important la ideologia i la revolució que la independència”, ha reiterat Rull, que per tal de criticar als cupaires ha fet servir una de les mobilitzacions unitàries de l'independentisme, la Via Catalana de la Diada de 2013: “Quan es feia la via no es feia la pregunta de què pensava el que es tenia al costat, sinó la potència de l'objectiu compartit”, ha valorat.

Rull ha explicat que tant Convergència com Junts pel Sí han volgut “fer possible operativament” la majoria independentista del Parlament sortida de les eleccions del 27 de setembre, però que la CUP no ho ha “fet possible” perquè ha decidit que “era més important la ideologia que la independència”, un plantejament que denota “falta de maduresa”, segons Rull. A més, per Rull el 'no' a Mas és una rebuig “a tot el que representa Convergència”.

Etiquetas
stats