eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La Generalitat celebra la condemna a Aturem el Parlament: "Concorda amb el sentiment majoritari"

"La ciutadania no entenia que aquests fets es quedessin en res", ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs

Tant el Govern com el Parlament estaven personats en la causa contra els 19 processats, juntament amb la Fiscalia i el sindicat ultra Manos Limpias

- PUBLICIDAD -
Homs avisa a Rajoy de que se "equivoca" si prevé que el proceso soberanista decaiga

El conseller portaveu ha celebrat la sentència condemnatòria pel setge al Parlament

El Govern de la Generalitat ha celebrat aquest dimarts la condemna a 3 anys de presó a 8 dels acusats per la protesta que va encerclar el Parlament el 15 de juny de 2011. El Tribunal Suprem ha anul·lat la sentència absolutòria que havia emès l'Audiència Nacional a l'entendre que es va incórrer en un delicte contra les altes institucions de l'Estat, pel que ha condemnat a 8 dels 19 processats i deixat absolts a 11. En roda de premsa, el conseller portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que aquesta sentència "concorda amb el sentiment majoritari del poble de Catalunya".

"Una part molt notable de la ciutadania no entenia que aquests fets es quedessin en res", ha indicat Homs, que ha qualificat els fets d'"expressió violenta" i "intimidació". El conseller ha marcat la seva postura sobre la sentència en la roda de premsa posterior al consell de govern, sense entrar a valorar els detalls de la sentència però mostrant la seva satisfacció per ella.

Tant el Govern com el Parlament estaven personats en la causa contra els 19 processats, juntament amb el sindicat ultra Manos Limpias. Davant la sentència absolutòria de l'Audiència Nacional, el Govern va declarar la seva intenció de recórrer-la. "Hi ha un contrast amb el que tothom va veure i els fets que es consideren no provats. No es tracta de buscar culpables, però sí que hi ha de donar el missatge que hi ha coses que no poden passar i no estem disposats a que passin", va advertir Homs en aquella ocasió.

La resolució de l'Alt Tribunal ha vingut a donar la raó al Govern vuit mesos després. Homs ha saludat la nova sentència assegurant que "el que va passar fa uns anys a l'entorn del Parlament de Catalunya va ser una expressió violenta, una intimidació i posava en dubte a qui representa la sobirania popular". "S'ha de respectar allò que ens representa a tots", ha tancat.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha