Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Barcelona es persona com a acusació en el cas del 3% de Convergència

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Oriol Solé Altimira

El cas del 3%, que investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va cobrar comissions d'empreses a canvi d'adjudicar obres públiques, té una nova acusació. El jutge instructor del Vendrell (Tarragona) ha acceptat que l'Ajuntament de Barcelona es personi com a acusació particular a la causa, ha avançat El Mundo aquest dimecres i han confirmat a aquest diari fonts coneixedores del cas.

El consistori que encapçala Ada Colau se sent perjudicat bàsicament per una de les obres que s'investiguen a la causa, les del túnel de la plaça de les Glòries. Les obres de reforma de la plaça acumulen un retard de dos anys i a hores d'ara estan aturades després que l'Ajuntament, després d'una auditoria reclamada per la CUP, descobrís un sobrecost de 12 milions d'euros.

Colau va optar per rescindir el contracte de les Glòries que Bimsa, l'empresa d'obra pública municipal, havia adjudicat al febrer del 2015 –a tres mesos de les municipals– per 60 milions amb la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Copisa, Rogasa i Benito Arnó i Fills. L'oferta que va guanyar el concurs va ser un 24% més baixa que el preu pel qual es va licitar l'obra.

A l'última operació ordenada pel jutge d'El Vendrell a petició de la Fiscalia, la Guàrdia Civil va escorcollar la seu de Bimsa i va detenir la mà dreta de l'exalcalde Xavier Trias i exresponsable d'Urbanisme de Barcelona, Antoni Vives, que va negar haver comès qualsevol il·legalitat.

A la causa, que té posat el focus en una vintena d'obres públiques adjudicades per la Generalitat o ajuntaments convergents, també s'investiga l'adjudicació per part del Consorci d'Educació de Barcelona d'un contracte per al manteniment dels seus edificis, així com les obres a l'Avinguda del Paral·lel o al Mirador de les Aigües.

D'altra banda, el jutge encara ha de pronunciar-se sobre la petició de la CUP per exercir l'acusació popular de la causa. Els assemblearis ja han dipositat la fiança que els va sol·licitar el jutge, de manera que la decisió de l'instructor no es preveu que es demori.

Etiquetas
stats