Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Oriol Pujol nega haver rebut comissions d'empreses per intervenir davant la Generalitat

Oriol Pujol ha comparegut aquest dilluns davant la comissió del frau del Parlament

Arturo Puente

Oriol Pujol Ferrusola, exsecretari general de CDC i fill de l'expresident Pujol, ha comparegut aquest dilluns davant la comissió del frau del Parlament, on ha negat tenir comptes a l'estranger ni haver rebut comissions d'empreses per intervenir davant de la Generalitat. Seguint la línia de defensa de tota la seva família, l'exparlamentari ha negat totes les acusacions que pesen sobre ell i ha declarat que no ha regularitzat diners amb Hisenda. A més, s'ha negat a donar nous detalls sobre la declaració que el seu pare, Jordi Pujol, va fer al juliol sobre els diners ocults a Andorra.

El fill de Pujol cridat a succeir-lo com a hereu polític ha defensat la netedat de la seva actuació mentre va ser secretari general, parlamentari de Convergència i alt càrrec del departament d'Indústria, negant haver afavorit empreses a canvi de cobraments seus o de la seva esposa. Oriol Pujol està imputat per tràfic d'influències en dos processos judicials, primer pel cas de les ITV, una presumpta trama de corrupció que manipulava concursos per a la concessió d'estacions de revisió d'ITV, i després per la seva actuació com a presumpte intermediari d'empreses amb plans de deslocalització.

El fiscal considera que Pujol Ferrusola va utilitzar la seva influència en l'agenda del president per afavorir l'empresari Sergi Alsina, un home del seu cercle íntim que assessorava en els processos de reconversió industrial de Yamaha, Sharp i Sony, i aporta com a proves les escoltes telefòniques i missatges de text en què Pujol actua com a intermediari. Sempre segons el fiscal, l'esposa de l'exsecretari general de CDC, Anna Vidal, hauria remès factures falses a Alsina com a pagament pels serveis de Pujol. El compareixent ha negat aquestes acusacions, assegurant que ell només actuava com “canal” entre empresaris i administració, però sense cobrar mai d'ells.

Oriol Pujol no ha entrat a donar detalls sobre l'origen dels diners confessats pel seu pare ja que, segons ha explicat, el seu pare, mare i diversos dels seus germans estan imputats per aquest cas. L'expolític ha rebutjat les acusacions que asseguren que la seva família ha patrimonialitzat l'administració catalana. “Jo en aquesta Cambra he estat representant del poble de Catalunya, no de Catalunya”, ha explicat davant les preguntes del diputat d'ERC, Oriol Amorós. A més ha recordat que havia delegat totes les seves funcions polítiques en el moment de la seva imputació, i que va dimitir en el moment que es va adonar que la seva imputació no era reversible.

Davant les preguntes de Marc Vidal, diputat d'ICV-EUiA, el fill de Pujol ha assegurat que el seu paper era detectar empreses que amb plans de deslocalitzar i oferir possibilitats perquè no ho fessin. També ha defensat la feina de la seva dona, de la qual ha dit que “existeix” i per tant “no va emetre factures falses”.

Etiquetas
stats