Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La polartització de l'ANC es trasllada a les cadires del nou Secretariat Nacional

Acte ANC en una imatge d'arxiu.

elDiario.es Catalunya

Liz Castro i Jordi Sànchez són els més votats pels socis per formar part de la direcció de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), segons els resultats provisionals d'aquest dissabte a la nit. Amb 4.071 i 4.005 vots respectivament, Castro i Sànchez són els membres amb més suport entre els socis votants i conformaran juntament amb 75 persones més el renovat Secretariat Nacional, que decidirà el proper dissabte qui presidirà l'entitat.

Per darrere de Castro i Sànchez se situen qui va ser número u de la CUP, Antonio Baños i l'expresident d'Òmnium, Quim Torra, amb 3.752 i 3.705 vots, respectivament. Entre els 25 membres del secretariat elegits ahir en la llista nacional, 14 són dels signats del manifest publicat la setmana passada, en què cridaven a recuperar la tensió positiva i a reorientar l'organització per sortir de l'immobilisme. Entre els signants, tres dels quatre més votats en aquestes eleccions: Liz Castro, Antonio Baños o Quim Torra.

Crítics i partidaris

Si tots els ulls estaven posats en quin dels dos grups que de facto s'han conformat dins de l'ANC -els crítics de l'actual direcció, per un costat, i els partidaris de l'altre- hi ha hagut gairebé un empat en la llista nacional. D'altra banda, la diferència de vots entre la més votada, l'última guanyadora de les eleccions de l'ANC, Liz Castro, i l'actual president de l'entitat, és de només 66 vots. Amb tot, el resultat definitiu no es farà públic fins al proper dimarts 17 de maig.

Segons dades facilitades per l'ANC, la participació ha estat de només el 21%. Els resultats provisionals de participació indiquen que només 7.247 dels 33.817 socis de l'ANC cridats a votar la composició del Secretariat Nacional ho han fet, i per tant l'abstenció entre els socis ha estat elevada.

El rol del Secretariat Nacional

La missió del Secretariat és la de desplegar el full de ruta de l’entitat aprovat a l’Assemblea General Ordinària (AGO) del passat 17 d’abril i engegar el Procés Constituent.

La composició del Secretariat Nacional és important entre altres coses perquè és qui decideix la presidència, la vicepresidència, la tresoreria i la secretaria de l'entitat. Aquests càrrecs s'escolliran el proper dissabte 21 de maig, quan se celebri el plenari constituent. L'any passat, per exemple, Liz Castro va ser la més votada però, en canvi, no va ser designada pel Secretariat Nacional. 

Etiquetas
stats