Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

Ribó condemna l'atemptat de Barcelona i recorda: “els terroristes no pertanyen a cap forma cultural”

Representants de l'Ajuntament València en la concentració.

Laura Martínez

“Volem tornar a manifestar la solidaritat del poble valencià amb la ciutat de Barcelona i la costa de Tarragona”. L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha manifestat així després de la concentració a les portes de l'Ajuntament per a condemnar els dos atemptats a Catalunya.

Diversos centenars de persones s'han sumat als representants municipals com a mostra de suport als dos municipis atacats en menys de 24 hores. Els ajuntaments d'Alacant i Castelló, així com les diputacions provincials també han retut homenatge a les víctimes.

“La barbàrie terrorista que hem patit aquests dies és un indicador que l'única cosa que interessa és cercar el màxim de víctimes amb el mínim esforç. Tots podem tenir la sensació de vulnerabilitat i és molt greu per a tota la societat”, ha assenyalat l'alcalde.

Ribó ha explicat que el consistori està en contacte amb el Govern central i la delegació de Govern valenciana per a posar a la seua disposició les forces de seguretat municipals. “Estem engegant tots els mitjans disponibles perquè la gent se senta amb el màxim de seguretat possible en la nostra ciutat”, ha relatat l'alcalde, que recorda que no és possible un estat de seguretat absoluta, per la qual cosa confia en les forces policials.

El regidor valencià ha volgut destacar que “els terroristes no són representatius de cap religió ni de cap manera cultural; són terroristes” i no se'ls pot associar amb cultures i religions. “És un terrrorisme sense ètica, sense moral i que hem d'eradicar”, ha insistit, per a concloure que “la millor forma d'eradicar-lo és treballar en la convivència i la multiculturalitat”.

Encara que per prudència no ha volgut revelar les accions que es duran a terme per a protegir la ciutat, ha explicat que el consistori es planteja instal·lar bolards i grans jardineres prop de les zones per als vianants per a evitar el pas dels vehicles que puguen ocasionar perill.

Etiquetas
stats