Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els independentistes catalans inclouen a la Comunitat Valenciana en la campanya de l'1-0

Cartell de la campanya 'Escombrem-los' de l'esquerra independentista catalana

Carlos Navarro Castelló

València —

Diverses organitzacions de l'esquerra independentista catalana, com Arran o Endavant, han presentat aquest dijous, enfront de la seu de la Cambra de Comerç de Barcelona, una campanya conjunta de cara al referèndum de l'1 d'octubre que de ben segur alçarà butllofes en diferents sectors de la Comunitat Valenciana.

I és que, d'una banda, el lema inclou el terme Països Catalans per a englobar també a la Comunitat Valenciana i a Balears en un procés en el qual gens tenen a veure: “Autodeterminació, desobediència, Països Catalans: agranem-los” resa l'eslògan.

Però la cosa no queda ací. A més, en el cartell apareixen caricatures de polítics escombratges per una granera, entre ells, l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, a la presó per diversos delictes fiscals, o la difunta exalcaldesa de València, Rita Barberá, sobre un mapa que inclou a la Comunitat Valenciana.

Altres polítics que també han sigut caricaturitzats en la il·lustració són el Rei Felipe VI, la infanta Cristina, el president del Govern, Mariano Rajoy, l'excap de l'Executiu Jose María Aznar o els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas.

Durant l'acte, en el qual han participat, entre uns altres, la portaveu de la CUP en el Parlament, Anna Gabriel, i la diputada Mireia Vehí, l'esquerra independentista ha argumentat que “avui el marc jurídic estatal i l'estructura de la Unió Europea són obstacles per a qualsevol procés d'autodeterminació”.

En aquest context, han fet una crida a “desobeir les lleis injustes” de l'Estat: “La celebració del referèndum, l'impuls d'un procés constituent i la construcció d'una nova república només és possible a través de l'exercici de la desobediència contra les lleis injustes”.

Etiquetas
stats