Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Enric Morera reclama unitat interna en el Bloc i una aposta ferma per Compromís

Enric Morera presenta el seu informe de gestió en el VII Congrés Nacional del Bloc

Miguel Giménez

València —

Aquest dissabte ha arrancat el VII Congrés Nacional del Bloc –el partit majoritari en la coalició Compromís– en Fira València, una cita a què s’arriba sense acord entre els candidats que han de substituir Enric Morera en la Secretària General del partit –l’oficialista Àgueda Micó i el crític Rafa Carbonell– després que aquest divendres Fent Bloc retraguera al sector de Micó la falta de voluntat real per a arribar a un acord. No obstant això, continuarà negociant-se fins l’últim moment per a intentar arribar a un consens.

La cita ha començat amb l’informe de gestió de Morera, que ha ocupat la direcció del partit des del 2003 i enguany abandona el càrrec, que ha destacat el creixement i la consolidació d’una opció valencianista de progrés a la Comunitat Valenciana que s’ha situat com la tercera branca de la política valenciana com a alternativa a PP i PSPV.

L’encara líder del Bloc ha reclamat unitat interna per a afrontar nous reptes, “de nosaltres depén si avancem o fem un pas arrere”, i també ha fet una aposta ferma per Compromís, que “pot assegurar la nostra supervivència”. Precisament, sobre Compromís ha sentenciat que la coalició és reconeguda com la força que “defensa millor els interessos dels valencians”, per la qual cosa advoca per millorar-la. Morera insta el Bloc a ser “la clau que obri totes les portes”, per la qual cosa exigeix que “anem tots de la mà, fent pinya, sumant, siga qui siga qui ocupe la Secretaria General a partir d’aquest diumenge”.

Balanç “molt positiu” del Consell del Botànic

Morera s’ha referit al Consell sorgit del pacte del Botànic –subscrit per Compromís, PSPV i Podem per a formar un govern compost per socialistes i valencianistes amb el “suport crític” del partit de Pablo Iglesias–. “El balanç és molt positiu, encara que les reformes no van ni a la velocitat ni a la intensitat que les expectatives i les urgències requereixen”, ha dit el secretari general ixent, que ha postil·lat: “Tot no es pot fer en onze mesos”.

El també president de les Corts Valencianes ha tingut paraules per a recordar la reivindicació d’un finançament autonòmic millor i més just que “pose fi al maltractament que patim”.

Eleccions ‘A la valenciana’

Sobre les cites electorals —la passada del 20D a què Compromís va acudir en coalició amb Podem en ‘És el Moment’ i la pròxima del 26J a què acudirà amb Podem i Esquerra Unida en una llista ‘A la valenciana’–, Morera ha recordat que s’han situat com a segona força política en l’àmbit autonòmic sense cap subordinació, la qual cosa ha situat Compromís com una força fiable per als seus votants.

Així, ha apuntat que comparteixen candidatura amb els que “poden compartir valors i idees i accepten que l’Estat és plurinacional i nosaltres som nacionalment valencians”, mentre altres “volen continuar mantenint esquemes del passat amb estructures obsoletes amb tribunals polítics i desigualtat financera i en inversions públiques”.

Creixement

També s’ha referit al gran creixement del valencianisme en aquests anys, que ha passat de 1.166 militants el 2003 a 3.300 el 2015, de 298 regidors a 800 (el 60% del Bloc, igual que el 70% dels alcaldes de la coalició), a més de tenir representació a les Corts, al Congrés i al Senat o al Parlament Europeu, dos consellers o la presidència de la cambra autonòmica.

Etiquetas
stats