Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Admesa la denúncia d'Ada Colau contra Cifuentes per relacionar la PAH amb ETA

Un juzgado de Barcelona admite la denuncia de Colau contra la delegada de Gobierno Madrid

EFE

Barcelona —

Un jutjat civil de Barcelona ha admès una denúncia de la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, en contra de la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, per haver acusat de donar suport a grups propers a ETA.

En declaracions a Efe, Colau ha explicat que la denúncia s'ha presentat per injúries, arran de les “barbaritats” que, al seu parer, va dir Cifuentes sobre la seva persona i que li van comportar fins i tot amenaces de mort a ella i a la seva família.

Cifuentes va afirmar el passat mes de març, en una entrevista amb Ràdio Nacional, que “la senyora Ada Colau (portaveu de PAH) i altres persones de la plataforma han manifestat el seu suport a Bildu i Sortu i aquests grups, a la meva manera de veure i de molts espanyols, tenen molt a veure amb ETA”.

La delegada del Govern a Madrid criticava així els anomenats 'escraches', formes de protesta davant els habitatges privats de determinats responsables polítics del Govern i del PP. Colau s'ha mostrat satisfeta per l'admissió de la seva demanda contra Cifuentes, “que haurà -ha dit- de donar explicacions en un judici sobre el seu comportament profundament antidemocràtic”.

També ha criticat que la delegada del Govern “persisteixi” en el seu càrrec “i no hagi estat cessada” després de les declaracions sobre la PAH i sobre la seva persona, i que avui hi hagi enviat a la policia a un desnonament d'una família amb dos nens, una situació “que no es dóna en cap altre país democràtic d'Europa”, ha criticat.

Etiquetas
stats