Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Anticorrupció demana una investigació completa dels comptes dels Pujol

Jordi Pujol i Marta Ferrusola.

Irene Castro

La Fiscalia Anticorrupció respon a l'obertura de diligències prèvies després de la denúncia de Manos Limpias contra Jordi Pujol i la seva dona. El Ministeri Públic ha sol·licitat una investigació completa sobre els comptes de la família Pujol Ferrusola a Suïssa i Andorra, així com la informació fiscal i patrimonial de tots els seus membres.

Són les primeres passes de la investigació per la presumpta evasió fiscal i blanqueig de capitals dels que l'acusa el pseudosindicat després que l'expresident de la Generalitat confessés que va tenir diners ocults a l'estranger durant més de 30 anys. El jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha iniciat el procés al qual Anticorrupció ha respost amb la sol·licitud de diverses diligències per realitzar.

El Ministeri Públic sol·licita dos comissions rogatòries, una a Andorra i una altra a Suïssa, perquè els dos paradisos fiscals enviïn la documentació financera que puguin tenir sobre Jordi Pujol, la seva esposa i els seus fills. En concret, demana que aquests dos països realitzin les “gestions oportunes” perquè les entitats financeres allà radicades permetin “determinar l'existència de comptes o instruments financers” a nom dels Pujol o en els quals figurin com “apoderats” o amb “vincles” d'algun tipus.

A més, la Fiscalia demana a l'Agència Tributària que remeti totes les declaracions de renda i de patrimoni de la família Pujol Ferrrusola, així com la informació que hagin aportat amb elles.

La recerca que sol·licita Anticorrupció afecta l'expresident i la seva dona, Marta Ferrusola; també Jordi Pujol Ferrusola, Oriol Pujol Ferrusola i els seus cinc germans.

Aquests passos que sol·licita la Fiscalia es produeixen després que la instructora hagi obert diligències per la denúncia interposada per Manos Limpias després de la confessió de l'expresident català. El pseudosindicat acusa Pujol d'haver comès set delictes: suborn, delicte fiscal, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat documental i malversació de cabals.

L'organització va instar en la denúncia -presentada aquest dilluns- que la justícia investigués el presumpte cobrament de “comissions il·legals” per part de la família Pujol, que haurien engrossit els diners ocult a l'estranger i que l'exdirigent va atribuir a l'herència del seu pare.

Un informe policial revelat aquest dijous a la Cadena SER acusa el primogènit de Pujol d'haver exigit el cobrament d'un 3% de comissió per la compravenda d'unes finques. Aquesta no ha estat l'única acusació contra els fills de l'exmandatari. Oriol Pujol va deixar els seus càrrecs al Parlament i a CDC després d'estar 16 mesos imputat per prevaricació i tràfic d'influències en el cas de les ITV.

Etiquetas
stats