Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Pisarello i Collboni es feliciten pels dos anys de Govern a Barcelona: “Hem fet coses valentes”

Gerardo Pisarello; Barcelona En Comú

Sergi Franch

L'alcalde accidental de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello (BComú), i el segon tinent d'alcaldia, Jaume Collboni (PSC) han comparegut aquest dijous plegats per a fer la valoració dels dos anys de mandat municipal d'Ada Colau. Pisarello ha tret pit de la gestió municipal de Barcelona, destacant el 50% d'inversió social en la ciutat en àmbits com els de la salut, l'habitatge i l'ocupació.

Precisament, sobre l'habitatge, Pisarello ha recordat l'estratègia conjunta que tenen traçada amb diferents de ciutats europees com Amsterdam o París per compartir solucions a aquesta problemàtica. Tot i això, l'alcalde accidental considera el model de la ciutat de Barcelona com el d'“un model d'èxit”. Segons ha dit, les enquestes assenyalen la satisfacció dels veïns i l'opinió és que “la ciutat funciona”.

Aquesta satisfacció es deu, ha apuntat, a èxits com el creixement del 3%, una situació que fa 12 anys que no es vivia, unes bones xifres d'ocupació hotelera i l'acollida de les inversions estrangeres. L'alcalde accidental de Barcelona ha contrastat els números de l'equador de la legislatura amb els missatges “apocalíptics” que es van vessar sobre Barcelona en Comú a la campanya electoral.

Tot i aquest escenari de creixement, Pisarello ha defensat el model d'una “ciutat orgullosa” que consolida el que ha qualificat de l'agenda de lluita contra les desigualtats, uns objectius que han d'assentar “fites que són per a la dècada vinent”. En la concreció de projectes, l'alcalde accidental ha assenyalat exemples com el tancament de la Model i la construcció de la línia 9 del metro, que arribarà fins a la zona Franca.

L'alcalde accidental ha recordat a més la dedicació de 240 milions d'euros “en àmbits que no són de la nostra competència”. Per això ha recordat l'ampliació de l'Hospital del Mar, el centre de referència dels districtes de Sant Martí i Ciutat Vella, que ha estat finançada íntegrament per l'Ajuntament. Pisarello ha estirat del fil de la història de la política municipal de Barcelona per a recordar que “mai hi ha hagut un Govern que hagi governat de manera solitària”, una forma de defensar els acords que ha establert Barcelona en Comú amb els diferents grups municipals.

“Som quinze regidors”

Per la seva banda, el segon tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que la situació de Barcelona el 2015 era “un procés de retallada dels drets socials més bàsics”. Per això, ha considerat que la participació del PSC en aquest Govern es fa amb l'objectiu de “garantir els drets socials” i que “Barcelona sigui una ciutat d'oportunitats”. “Havíem d'estar en aquesta banda”, ha resumit el primer tinent d'alcaldia. Collboni ha defensat a més l'estabilitat del Govern municipal, del qual ha dit que és “el més estable a l'Estat”.

En la part de valoracions dels dos anys de mandat municipal a Barcelona, el Partit Demòcrata (l'antiga Convergència) ha distribuït aquest dijous 50.000 exemplars d'un diari titulat “El Run Run! El diari que l'Ajuntament no vol que llegeixis”. Entre els articles que figuren al diari crític amb la gestió del Govern municipal s'hi troben els articles “Un govern amic dels okupes”, “Turisme fora de control” i “L'engany del tramvia”. Pisarello s'ha referit breument a la distribució d'aquesta publicació, considerant que forma part de la feina de l'oposició però comentant que possiblement el menys content per aquesta publicació seria el mateix Xavier Trias.

Etiquetas
stats