Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas crida a CDC i a Unió a aturar el “serial” de declaracions entre els dos

El president de CiU ha subratllat que no només Duran està molest pels encreuaments de declaracions de les últimes setmanes, sinó que ho estan també altres dirigents.

El president de CiU, Artur Mas, ha cridat avui als dirigents de CDC i d'Unió a posar fi al “serial” de declaracions i contradeclaracions de les últimes setmanes perquè ja són “excessives” i, en un moment “delicat” per a Catalunya, “les desavinences no fan cap favor a ningú”.

En una conversa informal amb els periodistes al Parlament, el president català ha fet aquestes consideracions en qualitat de líder de CiU, i com a tal ha parlat aquest matí amb els màxims dirigents de CDC i d'Unió per demanar-los que “se cenyeixin al guió establert” perquè entre els dos partits, ha subratllat, no hi ha diferències de fons, sinó de forma.

Així, Mas ha parlat aquest matí per separat amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, amb el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, amb el responsable d'organització de CDC, Josep Rull, i amb el vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas.

El president de CiU ha subratllat que no només Duran està molest pels encreuaments de declaracions de les últimes setmanes, sinó que ho estan també altres dirigents, pel que ha cridat a “no insistir en aquest serial” perquè la situació “no pot continuar així”. “Som la principal força vertebradora del país, totes les desavinences no fan cap favor a ningú, i estem en un moment molt delicat per al país”, ha afirmat Mas.

Mas ha reiterat la seva “confiança total” en Duran com a secretari general de la federació i ha afirmat que el democristià és qui millor pot desenvolupar aquesta tasca, alhora que ha assegurat que a ell Duran mai li ha dit que es plantegi deixar aquest càrrec. El president de CiU li ha comentat a Duran aquest matí que les seves declaracions sobre el procés sobiranista a vegades “s'interpreten diferent” només perquè és ell qui les diu.

No obstant això, Mas ha subratllat que Duran sempre defensa el que la federació ha convingut i escrit, ja que en el tema de la consulta sobiranista la coincidència entre CDC i Unió és del “cent per cent”.

Etiquetas
stats