Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez busca romper la unidad del PP para reformar la financiación autonómica
La Fiscalía pide la declaración del marido de la número tres de Ayuso y otro testigo
Opinión - Así se desmonta un bulo de Vox en directo. Por Raquel Ejerique

Desmond Tutu i Pérez Esquivel, signants d'un manifest que demana deixar votar als catalans

Desmond Tutu y Pérez Esquivel, signants d'un nmanifest que demana que es deixi votar als catalans

EUROPA PRESS

En el manifest 'Let Catalans Vote', assenyalen que una majoria de catalans ha expressat el seu desig d'exercir el dret de votar, una demanda que és “resultat d'un llarg desacord entre els governs de Catalunya i Espanya sobre el grau d'autonomia cultural, política i financera ”.

Els signants consideren que, com en els casos del Quebec i Escòcia, la millor manera de resoldre-ho és utilitzant les eines de la democràcia i que “impedir que els catalans votin sembla contradir els principis que inspiren les societats democràtiques”.

El manifest fa una crida al Govern central i català perquè “treballin junts per permetre que els ciutadans catalans puguin votar sobre el seu futur polític i, posteriorment, establir negociacions de bona fe basades en el resultat”.

També han signat el manifest els sociòlegs Saskia Sassen i Richard Sennet, l'escriptor António Lobo Antunes, el productor Bill Shipsey, l'historiador Paul Preston, i el diplomàtic Ambler Moss.

Etiquetas
stats