Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Diputats i dirigents de Podemos demanen a Fachin una assemblea per decidir sobre l'1-O i els comuns

Fachin (Podem) assegura que anirà a votar si hi ha referèndum i ho farà pel 'no'

elDiario.es Catalunya

Membres catalans del Consell Ciutadà Estatal de Podemos i diputats d'En Comú Podem han signat un manifest en què demanen al secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, la convocatòria d'una Assemblea General per decidir el posicionament de la formació a Catalunya sobre el referèndum anunciat per l'1 d'octubre i sobre confluir amb Catalunya en Comú.

El manifest està signat pels membres catalans del Consell Ciutadà Estatal Vicenç Navarro i Jéssica Albiach –que, igual que Fachin, és diputada al Parlament–, per la diputada d'En Comú Podem al Congrés Mar García i pel senador Òscar Guardingo . La iniciativa porta per nom 'Podem Amb Futur', es va posar en marxa dilluns i reclama l'obertura d'un procés polític de debat que “clarifiqui les línies polítiques bàsiques de Podem Catalunya”.

En concret, el manifest demana posar en mans de l'Assemblea la decisió sobre com afrontar el nou escenari polític obert a Catalunya, tant en relació a Catalunya en Comú –“en situació de bloqueig des de fa mesos”– com amb el posicionament respecte el referèndum que el Govern preveu celebrar l'1 d'octubre.

Esgrimeixen que els documents organitzatius de Podem especifiquen que aquest tipus de decisions les ha de prendre aquest òrgan: “L'establiment de la línia política de Podem correspon a l'Assemblea”. La iniciativa ha recollit en tres dies més de 300 signatures de militants i compta amb el suport de 10 cercles. La setmana que ve tenen previst celebrar 30 assemblees de cercles on es debatrà el suport a l'obertura d'aquest procés assembleari.

Un altre manifest a favor de Fachin

D'altra banda, un segon manifest llançat també des de la militància del partit morat a Catalunya demana a la direcció estatal del partit respectar les primàries celebrades a Podem que van triar Fachin com a secretari general i sol·liciten una reunió amb la direcció estatal i catalana a la seu de Barcelona.

“Seria una mostra de respecte i consideració que hi assistissin el secretari general, Pablo Iglesias, i el responsable d'Organització i Feminismes, Pablo Echenique, juntament amb la nostra direcció catalana i el secretari general Albano Dante-Fachin”, sol·liciten, i adverteixen que si rebutgen la proposta ho consideraran una falta de respecte cap als inscrits.

Demanen que acudeixin a la reunió els regidors, portaveus dels cercles i delegacions del partit a Catalunya per parlar de la situació política catalana i demanen que “cessin des de Madrid els atacs contra la direcció catalana i el secretari general” Albano-Dante Fachin, després de les discrepàncies obertes entre tots dos arran de l'1–O.

Exigeixen establir un “pacte de no agressió promogut des de l'Estat on les famílies polítiques de Podem treballin sumant i no desgastant” a una secretaria que recorden que sorgeix d'un procés de primàries i representa, diuen, a la voluntat de les persones inscrites a Catalunya.

A més, volen un protocol perquè els espais de debat de Podem no es permetin “accions destructives que impedeixin la participació democràtica” i reclamen que des de la direcció estatal es defensin les postures dels inscrits a Podem. En referència velada als comuns demanen a la direcció capitanejada per Pablo Iglesias que es visibilitzi més la unió amb Podem “i no amb altres partits”. Aquesta segona iniciativa té dos dies de vida.

Etiquetas
stats