eldiario.es

Menú

CATALUNYA

Rajoy esquiva l'últim escrache de la PAH per la iniciativa legislativa

Un centenar de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es concentra a les portes del Saló de l'Automòbil de Barcelona per interpel\·lar el president del Govern

Amb aquesta acció la PAH dóna per acabada la seva campanya de escraches causa de l'aprovació definitiva de la llei sobre desnonaments del PP

- PUBLICIDAD -
Los concentrados, con pantallas de plasma para burlarse de las comparecencias del presidente. (Foto: P. R.)

Els concentrats volien comparèixer davant Rajoy a la manera del president, rere una pantalla de plasma. (Foto: P. R.)

Un centenar de persones, activistes i membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), esperaven aquesta tarda a l'entrada del Saló de l'Automòbil de Barcelona. Enfundats en les seves samarretes verdes i amagats, la majoria d'ells, després d'una pantalla de plasma -de cartró-, els concentrats esperaven l'arribada del president del Govern, Mariano Rajoy, per a qui reservaven l'últim escrache de la campanya. Però el cap de l'Executiu no ha volgut apropar-se als qui l'interpel·laven.

"Ha estat una altra mostra la distància que hi ha entre Rajoy i el carrer, ja ho vam veure quan va fer cas omís d'una ILP amb un milió i mig de signatures", expressava Ada Colau, la cara més visible de la PAH, a les portes del Saló, més enllà de les quals no els han deixat passar. Amb aquesta protesta, la plataforma dóna per conclosa la seva campanya d'escraches, en considerar que ja no té sentit continuar després de l'aprovació definitiva el dimecres de la llei sobre desnonaments al Senat. El principal objectiu d'aquestes accions era interpel·lar els diputats que havien de votar la norma, però al final el PP no ha tingut en compte les principals propostes que contenia la iniciativa legislativa.

"Avui acabem la campanya d'escraches per la Iniciativa Legislativa Popular", anunciava una de les activistes pel megàfon, per finalitzar la concentració. "Com que s'acaba?", li responien alguns. I l'activista matisava: "els escraches per la ILP, si; després ja vindran d'altres". No en va recordava que el PP no ha reconegut ni una de les seves demandes de mínims: la paralització dels desnonaments, la dació en pagament i el lloguer social.

Rajoy ha anat aquest divendres el Saló de l'Automòbil de Barcelona per inaugurar-lo, juntament amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i desenes de personalitats polítiques catalanes, entre les quals hi havia alguns consellers, l'alcalde de Barcelona, ​​Xavier Trias, i el ministre d' Interior, Jorge Fernández Díaz.

La concentració ha durat aproximadament una hora, temps durant el qual els concentrats han pogut llançar les seves proclames habituals, des de la clàssica "què passa, què passa, que no tenim casa", fins a la més innovadora " Rajoy, gusano no llegas al verano". Al final de l'acció, els membres de la PAH s'han felicitat perquè, segons els han comunicat des de l'interior de la fira, els crits s'havien pogut escoltar des d'on es trobaven les personalitats polítiques.

Un centenar de personas, activistas y miembros de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), esperaban esta tarde a la entrada del Salón del Automóvil de Barcelona. Enfundados en sus camisetas verdes y escondidos, la mayoría de ellos, tras una pantalla de plasma -de cartón-, los concentrados aguardaban la llegada del presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, para quien reservaban el último escrache de su campaña. Pero el jefe del Ejecutivo no ha querido acercarse a quienes le interpelaban.

"Ha sido otra muestra de lo lejos que Rajoy está de la calle; ya lo vimos cuando hizo caso omiso de una ILP con un millón y medio de firmas", expresaba Ada Colau, la cara más visible de la PAH, a las puertas del Salón. Con esta protesta, la plataforma da por concluida su campaña de escraches, al considerar que ya no tiene sentido continuar tras la aprobación definitiva el miércoles de la ley sobre desahucios en el Senado. El principal objetivo de estas acciones era interpelar a los diputados que debían votar la norma, pero al final estos no han tenido en cuenta las principales propuestas que contenía la iniciativa legislativa.

"Hoy acabamos la campaña de escraches por la Iniciativa Legislativa Popular", anunciaba una de las activistas por el megáfono, al término de la concentración. "¿Cómo que se acaba?", le respondían algunos. A lo que la activista matizaba: "los escraches por la ILP, sí; luego ya vendrán otros". No en vano recordaba que el PP no ha reconocido ni una de sus demandas de mínimos: la paralización de los desahucios, la dación en pago y el alquiler social.

Rajoy acudía este viernes al Salón del Automóbil de Barcelona para inaugurarlo, junto con el president de la Generalitat, Artur Mas, y decenas de personalidades políticas catalanas, entre las cuales estaban algunos consellers, el alcalde de Barcelona, Xavier Trias, y el ministro de Interior, Jorge Fernández Díaz.

La concentración ha durado aproximadamente una hora, tiempo durante el cual los concentrados han podido lanzar sus proclamas habituales, desde la clásica "qué pasa, qué pasa, que no tenemos casa", hasta la más innovadora "Rajoy, gusano, no llegas al verano". Al término de la acción, los miembros de la PAH se han felicitado porque, según les han comunicado desde el interior de la feria, los gritos se habían podido escuchar desde donde se encontraban las personalidades políticas. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha