Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

ERC entraria al Govern si es concreta una data i una pregunta per a la consulta

Junqueras està disposat a governar amb Mas si es posa data a la consulta sobiranista.

Europa Press

Barcelona —

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns que està disposat a que el seu partit entri a formar part del Govern de la Generalitat si es concreta “una data i una pregunta” per a la consulta sobiranista.

“Volem una data que no s'allargui massa i una pregunta específica”, ha sentenciat el dirigent independentista en un dinar-col·loqui organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona davant uns 200 empresaris catalans.

El líder republicà ha rebutjat unes eleccions anticipades perquè l'objectiu d'ERC no és “maximitzar” el seu nombre de diputats, però ha advertit que trencarà l'acord de governabilitat amb CiU si es dilata la celebració de la consulta.

Les paraules de Junqueras arriben després que el president de la Generalitat, Artur Mas, r eiterés divendres passat la seva voluntat que ERC i el PSC entrin a formar part del seu Executiu, sempre que compleixin amb el full de ruta de CiU: treballar per treure Catalunya de la crisi econòmica i avançar cap al 'dret a decidir'.

stats