Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fèlix Riera és cessat com a director de Catalunya Ràdio a dos mesos de les eleccions

Fèlix Riera. (Foto: UDC)

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha cessat el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, que exercia el càrrec des 2012. Ahir es va votar la mateixa proposta, que no va aconseguir els dos terços dels vots favorables necessaris, però avui, en segona ronda, amb una majoria simple ha estat suficient per destituir Riera.

El cessament de Riera, militant d'Unió, es produeix dos mesos abans de les eleccions del 27 de setembre i just després d'un important canvi en la correlació de forces al si de la CCMA. Des de la seva formació el 2012 el consell de govern estava integrat per tres consellers proposats per CiU –dos de CDC i un d'Unió–, un pel PP i un pel PSC. Però el socialista va abandonar el càrrec el 2013, i just la setmana passada va ser reemplaçat per la periodista Rita Marzoa, a proposta d'ERC. Aquesta nova configuració deixava CDC i ERC amb la meitat dels consellers, als quals cal sumar el vot de qualitat del president de la Corporació Brauli Duart.

En un comunicat, la CCMA ha assegurat que la decisió respon al “procés de reorganització gradual” de la Corporació, que a la pràctica suposa la fusió de Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i altres filials. La CCMA ha agraït en el comunicat la “dedicació i els serveis prestats” per Riera, i ha reiterat que avança cap a un model que “simplifica l'estructura de la directiva empresarial”.

La votació ha coincidit avui amb la compareixença de Duart al Parlament de Catalunya per respondre sobre la programació dels mitjans públics catalans. La majoria de partits de l'oposició, tot i que no era l'objecte de debat, han carregat contra la destitució, que han interpretat com una decisió política que té el seu origen en la ruptura de la coalició CiU i la conformació de la candidatura 'Junts pel sí' amb CDC, ERC i les entitats sobiranistes.

Etiquetas
stats