Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite a Sánchez y amenaza el Gobierno
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Gabriel Rufián (ERC) diu que Sánchez va plantejar un altre Estatut per superar l'independentisme

Gabriel Rufián (ERC) diu que Sánchez planteja un altre Estatut per superar l'independentisme

EFE

Barcelona —

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha considerat aquest dilluns que el PSOE “va a la deriva” perquè al debat d'investidura “vam veure un Pedro Sánchez a la dreta del Zapatero de l'any 2004” i, a més, en una reunió amb ERC “va plantejar un nou Estatut” per superar l'independentisme.

Segons ha afirmat Rufián en unes declaracions a RAC-1, la reunió que dies abans del debat d'investidura va mantenir el líder i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, amb el grup d'ERC “va ser kafkiana, fins i tot ens va dir que es podia plantejar un nou Estatut de Catalunya”.

La resposta de Rufián va ser, segons explica ell mateix, que “això era com anar a comprar un iPhone i que et donin un Alcatel l'any 1999”, pel que va arribar a la conclusió que “no entenia absolutament res del que li explicàvem”.

En la seva opinió, “el PSOE està en una deriva total i absoluta” i en el debat “vam veure un Sánchez a la dreta, dreta i dreta del Zapatero de l'any 2004”.

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés ha revelat que, després de la seva intervenció a l'hemicicle, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, li va dir: “T'has quedat a gust!”, però que, en canvi, “altra gent sí que em va felicitar, fins i tot gent del PP que a la cafeteria se'ns van acostar per dir-nos que no estaven d'acord amb nosaltres però que els semblava valent el que defensàvem”.

Segons Rufián, probablement podria haver-hi un president del Govern si el PSOE acceptés el referèndum que Podem planteja, però en lloc d'això “ens trobem amb una competició per veure qui es vantava més de no donar veu a un poble, i això per part del dirigent d'un suposat partit d'esquerres ”.

Etiquetas
stats