Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Germà Gordó deixarà la presidència de la comissió de Justícia per la seva imputació però no l'escó

El diputat del PDECat Germà Gordó

Arturo Puente

El diputat de Junts pel Sí, Germà Gordó, imputat aquest divendres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, deixarà de ser membre de la comissió de Justícia del Parlament de la qual n'era president, però no renuncia, de moment, al seu escó com a diputat. A l'exconseller d'Artur Mas se li imputen càrrecs pels delictes de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics, en el marc de la investigació del 3% que porta a terme el jutge del Vendrell.

El mateix diputat ha anunciat la decisió aquest divendres en un comunicat conjunt al costat del seu partit, el PDECat, que ha assegurat confiar en les “paraules” de l'exconseller, que recorden que “ha reiterat en els últims mesos” que no ha comès cap actuació “fora de l'ordenament jurídic”.

Després de conèixer-se la notícia de la seva imputació, a mig matí de divendres, diversos partits de l'oposició han reclamat explicacions pel cas, i fins i tot que Gordó abandoni el seu escó. Des de Ciutadans, el diputat Carlos Carrizosa ha considerat que l'investigat hauria de lliurar la seva acta quan la sala el cridi a declarar. “Puigdemont i Junqueras ja tenen el seu imputat i s'asseu a tres escons d'ells al Parlament”, ha assegurat Carrizosa.

Per la seva banda, des d'ERC ho ha fet el diputat al Congrés, Joan Tardà, que s'ha pronunciat favorable al fet que Gordó deixi de ser diputat. Segons l'opinió de Tardà, l'exconseller ha de sortir de la institució “per no perjudicar el Procés sobiranista”. El partit republicà no s'ha pronunciat oficialment sobre la decisió del TSJC, però a Tardà s'han sumat les joventuts del partit, les JERC, que també han demanat la dimissió de Gordó.

La CUP, que dóna suport al Govern de JxSí, també ha reclamat la dimissió immediata de l'exconseller. Segons ha apuntat el diputat Benet Salellas, “hi ha un fil que va de Prenafeta a Gordó, i amb la imputació d'avui comencem a estirar el fil”. Per això, els anticapitalistes consideren que hauria de dimitir, amb el que perdria el seu aforament permetent que la peça torni al tribunal del Vendrell, en què la formació ja ha reclamat personar-se com a acusació particular.

Els anticapitalistes ja havien assenyalat amb anterioritat a Germà Gordó com una font de problemes per al bloc sobiranista pels seus suposats lligams amb la corrupció. De fet, va ser la formació la que va reclamar la seva compareixença davant la comissió d'Afers Institucionals, per donar explicacions davant la Cambra per les investigacions obertes contra Convergència. En aquella ocasió l'ara imputat va renyar als diputats per no respectar la seva “presumpció d'innocència”, en la línia amb el que expressa aquest divendres al comunicat conjunt amb el PDECat.

Per la seva banda, el grup de Catalunya Sí que es Pot s'ha referit amb duresa a la situació processal del diputat, evitant de moment reclamar la imputació. “[La decisió del TSJC] puja el nivell qualitatiu del que ja era evident que ja era un sistema per finançar a Convergència, que anava dopada a les eleccions”, ha assegurat el diputat Joan Coscubiela, després de destacar la proximitat de Gordó a Artur Mas, actual president del PDECat. Per això han reclamat que tant el diputat com el partit donin una resposta “ràpida” i “assumeixin responsabilitats”.

Etiquetas
stats