Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Les hipoteques de CatalunyaCaixa passen definitivament a mans de Blackstone

Protesta contra Blackstone en suport a la PAH a Nova York /EDU BAYER

João França

La llarga espera dels afectats per la hipoteca de CatalunyaCaixa que s'havien trobat atrapats en el procés de venda de les hipoteques al fons voltor Blackstone sembla arribar a un final. Si bé no saben quina serà la solució a les diverses situacions en què s'han trobat per no poder pagar la hipoteca, ja tenen els nous propietaris de les seves hipoteques com a interlocutors oficials.

Fins ara la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca denunciava que totes les negociacions amb CatalunyaCaixa s'havien vist bloquejades mentre es concretava aquesta operació que permetrà a BBVA fer-se amb l'entitat rescatada sense la càrrega de les hipoteques d'aquesta, que passen a formar part de les inversions del fons nord-americà Blackstone a l'Estat espanyol.

CatalunyaCaixa ha fet arribar una carta als hipotecats en què explica que des del passat dimecres “s'han cedit els drets del seu préstec/crèdit hipotecari a un fons anomenat 'FTA2015, Fondo de Titulización de Activos'”. La legislació no permet a l'entitat vendre la titularitat de les hipoteques, així que li correspon administrar-la encara que el deute pertanyi al fons. En aquest cas, però, CatalunyaCaixa subcontracta la gestió a Anticipa Real Estate, el nom que ha pres la immobiliària de la mateixa entitat després de ser comprada per Blackstone.

En resum, l'entitat catalana rescatada és la titular de les hipoteques però Blackstone és qui té el deute i, també, el propietari de l'empresa contractada per administrar-les. A partir d'ara, doncs, és amb el fons voltor amb qui hauran de negociar els afectats de la PAH. En la carta que han rebut les famílies de CatalunyaCaixa s'especifica un telèfon i un correu electrònic de contacte i es diu que un gestor d'Anticipa els atendrà. La immobiliària ha enviat una segona carta a les famílies en què els assigna el gestor per “ajudar-lo a solucionar la seva situació”.

El fet que no hi hagi atenció presencial dificulta les pràctiques de pressió habituals de la PAH, però des de l'organització es veuen amb força per enfrontar-se al gegant financer i es mostren disposats a seguir manifestant-se davant la seu de la filial de Blackstone, que es troba en un polígon industrial a El Prat de Llobregat. La plataforma reclama que els pisos, fins ara en mans d'una entitat rescatada amb diners públics, compleixin la seva funció social i que es concedeixi la dació en pagament a les famílies endeutades. En els propers dies tindrà una reunió amb Blackstone després que la mateixa entitat expressés la seva preocupació per la campanya internacional que han posat en marxa contra l'operació del fons.

Etiquetas
stats