Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La pareja de Ayuso facturó trabajos durante su fraude fiscal a un socio en Panamá
Los megaincendios queman Europa, ¿estamos preparados?
Opinión - Noticias que no interesan. Por Esther Palomera

JxSí i la CUP tramiten les lleis de ruptura en ponència conjunta malgrat l'informe del Parlament

JxSí i la CUP tramiten les lleis de ruptura en ponència conjunta malgrat l'informe del Parlament

elDiario.es Catalunya

Junts pel Sí i la CUP tramitaran les tres lleis de ruptura enunciades en la declaració del 9-N mitjançant ponències conjuntes, tot i l'informe dels lletrats del Parlament, que havien desaconsellat aquesta fórmula. Fonts parlamentàries consultades per Europa Press han explicat que els dos grups parlamentaris han registrat de forma conjunta un escrit a la mesa on expliquen els motius que els porta a seguir amb la tramitació de les ponències malgrat l'informe tècnic dels lletrats.

Els lletrats van desaconsellar les ponències conjuntes perquè no tenien un aval ampli dels grups de la Cambra, però JxSí i la CUP al·leguen en aquest escrit que en les últimes legislatures hi ha precedents de ponències que s'han impulsat així sense que això generés “controvèrsia”.

Segons els grups independentistes, les ponències conjuntes d'aquestes lleis compleixen amb els requisits reglamentaris i permeten que altres grups s'incorporin a l'elaboració dels tres projectes de llei en el moment que vulguin.

Etiquetas
stats