Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L'ANC crida a “desbordar les urnes” amb vots a CiU, ERC i ICV-EUiA

La ANC presenta un manifest cridant a les urnes

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a “desbordar les urnes” amb vots a CiU, ERC i ICV-EUiA a les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig perquè són les coalicions polítiques que aposten per la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya.

“Amb el nostre vot per les coalicions independentistes –les que impulsen CiU i ERC– o que estan a favor del dret a decidir (ICV-EUiA) direm que volem convertir-nos en un nou Estat d'Europa”, recull el manifest presentat aquest dilluns.

Pere Pugés, membre del secretariat de l'ANC, considera que “s'ha aconseguit amb èxit l'objectiu dels punts comuns que proposava l'Assemblea als partits de cara a les europees”. Ara, fan una crida a la ciutadania perquè voti en clau sobiranista. “El 25 de maig és una gran oportunitat per sentir la veu dels catalans a Europa”, afegeix Noemí Morral, també del secretariat.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha defensat que la consulta del 9 de novembre comença el 25 de maig i, per això, ha fet una crida als catalans: “Que votin per dir que som ciutadans europeus i tenim el mateix dret que els ciutadans de Escòcia a votar”.

Etiquetas
stats