Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La retirada de Manos Limpias del cas ITV aplana l'acord entre Oriol Pujol i la Fiscalia

Oriol Pujol Ferrusola

elDiario.es Catalunya

El pseudosindicat Manos Limpuas s'ha retirat de l'acusació popular que exercia en el cas ITV, que manté imputat per tràfic d'influències, falsedat documental i suborn a l'exdiputat de CiU al Parlament, Oriol Pujol Ferrusola. La sortida del cas del sindicat ultra aplana l'acord que negocien des de fa setmanes la defensa del fill de l'expresident i la resta d'acusats amb la Fiscalia per evitar el judici, que se celebraria mitjançant un jurat popular.

Segons l'escrit presentat per Manos Limpias davant el Jutjat d'Instrucció 9 de Barcelona, avançat per Europa Press, el pseudosindicat ha renunciant a continuar a la causa al sentir-se utilitzat “com a eina per dilatar el procediment”. En aquest sentit, Manos Limpias assegura que la iniciativa de la defensa de Josep Tous -exnúmero dues de la Diputació de Barcelona i un dels imputats- d'intentar fer-los fora de la causa “està comportant una paralització del procediment propera ja als dos anys” .

La instrucció del cas, acabada des de fa gairebé dos anys, va concloure amb una petició de la Fiscalia de cinc anys i dos mesos de presó per a Oriol Pujol per, presumptament, haver aprofitat la seva influència política per afavorir negocis d'empresaris del seu entorn al sector de la ITV i en operacions industrials, entre elles les deslocalitzacions de les fàbriques de Yamaha i de Sony a Catalunya.

Pujol Ferrusola hauria cobrat d'un empresari amic, Sergi Alsina, en pagaments camuflats com a treballs d'assessoria de la seva dona, Anna Vidal, també acusada, que ella mai hauria realitzat. La instrucció va concloure que el fill del expresident es va beneficiar de “ingressos irregulars” d'Alsina, que eren enviats a comptes bancaris de societats de la seva dona. El principal objectiu de Pujol Ferrusola en el pacte que busca amb la Fiscalia és que la seva dona no trepitgi la presó.

Etiquetas
stats