Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La pareja de Ayuso facturó trabajos durante su fraude fiscal a un socio en Panamá
Los megaincendios queman Europa, ¿estamos preparados?
Opinión - Noticias que no interesan. Por Esther Palomera

El jutge retira el passaport i deixa en llibertat provisional tres dels quatre detinguts pel cas Inipro

Registre a l'Ajuntament de Tarragona

elDiario.es Catalunya

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha ordenat deixar en llibertat provisional tres dels quatre detinguts pel cas Inipro després de prendre'ls declaració aquest dijous. Es tracta de l'administrador d'Inipro i militant del PSC, Ricard Campà; el consultor de Viladecans, Enrique Miró, i el primer tinent d'alcalde de Viladecans, el socialista Joaquín Guerrero, a qui el magistrat imputa delictes d'alteració de subhastes en concursos públics i tràfic d'influències “entre d'altres delictes”, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Com a mesures cautelars, el magistrat ha ordenat retirar el passaport als tres investigats, així com la seva compareixença mensual davant del jutjat i la prohibició de sortir del territori nacional. El cas es manté en secret de sumari.

Sobre el quart detingut aquest dimecres, el jutge manté a Gustavo Cuadrado, excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), la seva condició de investigat -antic imputat-, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan sigui citat. El TSJC ha indicat que encara hi ha data per a això.

El jutge investiga el suposat tripijoc a Tarragona d'adjudicacions a l'empresa Inipro, afí al PSC, que també té rèpliques a Palau-Solità i Plegamans i Viladecans (Barcelona).

La Guàrdia Civil va escorcollar aquest dimecres l'Ajuntament de Tarragona, per accedir al servidor i obtenir dades, així com els ajuntaments de Viladecans i Palau-Solità i Plegamans -tots dos dirigits actualment pel PSC-, dues mercantils de Barcelona i Viladecans, un despatx professional de Viladecans i un altre de Reus (Tarragona) i els domicilis dels quatre arrestats.

En la causa s'investiga la contractació, suposadament irregular i sense publicitat, a Inipro, empresa afí al PSC, per part del consistori de Tarragona, durant l'etapa de Ballesteros, per al servei d'atenció als immigrants. Cinc contractes més a Viladecans i Palau-Solità estan sota sospita.

Antifrau ja investigava a Inipro

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha explicat aquest dijous que té obertes diverses investigacions vinculades al cas Inipro, sobre les suposades irregularitats en l'adjudicació de serveis municipals, i precisament dues d'elles afecten l'Ajuntament de Viladecans. La primera investigació sobre la vinculació entre Viladecans i la societat Inipro la va obrir el juliol de 2014, arran d'una denúncia.

La segona investigació de l'Oficina Antifrau relativa a l'Ajuntament de Viladecans, activada el novembre de 2015 per iniciativa pròpia, indaga si les irregularitats denunciades sobre la vinculació amb Inipro podrien afectar també a altres àmbits de contractació municipal.

A més de les dues investigacions obertes sobre Viladecans, Antifrau també manté en curs una dotzena d'actuacions més en el mateix àmbit, amb una íntima vinculació a la causa sobre Inipro, segons ha informat Catalunya Ràdio.

Etiquetas
stats