Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Pere Navarro convoca un Consell Nacional al juny però evita parlar de renúncies

Consell Executiu del PSC, aquest matí.

Europa Press

Barcelona —

Menys d'una hora després que Alfredo Pérez Rubalcaba anunciés que llença la tovallola, el líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha comparegut per anunciar que convoca un Consell Nacional del partit al juny, però que de moment no es planteja renunciar malgrat que la seva formació va obtenir ahir els pitjors resultats de la seva història en els comicis europeus. En roda de premsa després de l'executiva del partit a la seu central del PSC, Navarro ha dit que vol que en el Consell Nacional s'aprofundeixi en la renovació del partit, però al preguntar-li sobre el seu futur, ha afirmat: “Em sento amb ànim i força de continuar pilotant el PSC ”.

El PSC va caure ahir fins als 358.000 vots, un 14% del total, quan fa cinc anys va obtenir poc més de 700.000 paperetes (36%) i es va proclamar vencedor de les eleccions a Catalunya. Amb una caiguda de menor calat-d'uns 15 punts - Rubalcaba ha anunciat que farà un pas enrere a partir del Congrés que el PSOE celebrarà al juliol .

Navarro ha donat per fet que després del Consell Nacional haurà canvis en la composició de l'executiva i ha destacat en diverses ocasions que ell té una actitud receptiva amb els crítics: “Mai he deixat de conversar amb tots els sectors del partit i així ho seguiré fent ”.

També ha dit que ell vol que del Consell Nacional surti una línia de treball que es basi en “buscar la síntesi, la unitat d'acció i la unitat de criteri” dins del PSC. El segon objectiu que hauria d'acordar el Consell Nacional és seguir fent una “renovació profunda” del partit, i també ha destacat la legitimitat que té aquest òrgan del partit per prendre decisions, perquè així ho diuen els seus estatuts i perquè que en ell estan representades democràticament les bases del partit.

Pel que fa a una eventual llista encapçalada per Carme Chacón en les primàries obertes del PSOE per elegir el seu candidat a la Presidència del Govern el 2015, Navarro ha afirmat que el PSC no es posiciona per cap nom en concret i que la seva voluntat és que el PSOE “es modernitzi, arribi millor a la societat, comuniqui amb un llenguatge més senzill les propostes que té i sigui valent en les propostes econòmiques”.

“La voluntat del PSC és intervenir pel que fa als continguts” en el debat que ha de fer el PSOE, i pel que fa a la renovació que ha de fer el socialisme català, ha afirmat que encara no hi ha una data exacta sobre quan es convocaria el Consell Nacional, però sí se sap que serà al llarg del mes de juny.

Durant els propers dies, Navarro farà una ronda de contactes amb membres de l'executiva, primers secretaris de les federacions territorials i responsables de les sectorials del partit, “per escoltar quin és el seu anàlisi” sobre quines decisions hauria de prendre el PSC després de les eleccions europees , en què va passar de primera a tercera força política.

Ha admès que el PSC ha fet un mal resultat a les europees, tot i que ha recordat que des de desembre de 2011, quan ell va agafar el timó del partit després del seu XII congrés, hi ha hagut una “renovació” profunda d'aquesta organització. En aquest sentit, ha instat a posar en valor algunes de les decisions que ha pres la direcció en nom de la renovació, com la proposta de reforma de la Constitució en sentit federal i la celebració de primàries per elegir el seu candidat a l'Alcaldia de Barcelona el 2015.

Etiquetas
stats