Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP català defensa la maniobra de Moragas però nega que fos contra el procés sobiranista

Millo durant la compareixença d'aquest dimarts

Mireia Biel

El Partit Popular de Catalunya ha lamentat les crítiques rebudes per l’intercanvi de missatges entre el cap del gabinet de la presidència de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i l’exdona de Jordi Pujol Ferrussola, Victòria Álvarez. El portaveu popular al Parlament, Enric Millo, ha assegurat que el fet “que un dirigent aconselli que es posi en coneixement de les autoritats un delicte de frau fiscal amb proves”, tal com va fer Moragas amb Álvarez a través de diversos SMS publicats en exclusiva per eldiario.es, no s’hauria de plantejar “en negatiu”.

Millo no ha volgut fer una valoració del contingut de les converses que van sortir a la llum perquè les considera “privades”, igual que va fer el Govern Central. El portaveu del PP ha assegurat que el comportament de Moragas va ser “el que haurien de tenir tots els ciutadans”, perquè si es té coneixement i proves d’un delicte s’han de posar al servei de la justícia, ha dit.

El portaveu del PP, per tant, ha negat que la pressió de Moragas sobre l’examant de Pujol Ferrusola tingués finalitats polítiques relacionades amb el procés sobiranista català. Millo també ha lamentat que hi hagi “l’obsessió” d’assenyalar el PP com a responsable de vincular l’auge independentista i el cas Pujol, “tal com fan els advocats de Jordi Pujol”. Segons ha dit, són qüestions que “no tenen res a veure”, malgrat que en l’intercanvi de missatges queda clar que Moragas insta a Álvarez a treure a la llum els cobraments irregulars de la família Pujol “per salvar Espanya”.

“Comportament oportunista”

“Comportament oportunista”Millo ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa prèvia al Debat de Política General que comença avui i que és el preludi d’una setmana molt intensa en la que s’aprovarà la llei de consultes i es convocarà la consulta a l’ombra del cas Pujol i Escòcia votarà en referèndum el seu futur aquest mateix dijous.

En relació al debat, Millo ha criticat durament el govern d’Artur Mas, a qui ha acusat d’oportunista: “Mai en la història del Parlament de Catalunya s’havia començat un debat de política general en dilluns i Mas ho ha fet per tapar la declaració que el fill de l’expresident Pujol fa avui a l’Audiència Nacional. Tornen a fer servir l’estelada per tapar les vergonyes del seu partit”.

Etiquetas
stats