Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Liceu acomiada els dos cantants morts en l’accident de Germanwings

Dirigents i treballadors del Liceu fan dos minuts de silènci per les víctimes de l'accident aeri. / ENRIC CATALÀ

Mireia Biel

Barcelona —

El silenci s’ha apoderat del majestuós pòrtic del Liceu aquest migdia. Ni el fred ni la pluja han evitat que una vintena de dirigents, algunes desenes de persones i molts periodistes s’hagin trobat a les portes del Gran Teatre del Liceu per acomiadar la contralt Maria Radner i el baríton Oleg Bryjak, els dos cantants de lírica que fins dissabte van actuar a l’òpera Siegfried.

Eren dues veus cabdals del petit món d’artistes que interpreten la lírica de Wagner. De fet, tots dos cantants compartien la passió per les obres wagnerianes, cosa que els va fer coincidir en el repartiment de Siegfried al Liceu. Durant un mes i mig es van convertir en Erda (Radner) i Alberich (Bryjak) i just dissabte van finalitzar les representacions.

La directora artística del Liceu, Christina Cheppelmann, ha assegurat aquest matí que “l’homenatge era necessari perquè han perdut la vida dos companys propers”, però ha demanat que “no oblidem que es va estavellar un avió amb 148 passatgers més”. Cheppelman ha assegurat que estan molt afectats i que “s’havien convertit en una petita família” després de conviure tantes setmanes. També ha volgut recordar “la gran carrera professional que tots dos han tingut”, així com “el seu gran caràcter”.

La jove Radner, de només 34 anys era contralt, una veu apreciadíssima en el món de la lírica per la seva singularitat. Despuntava amb força en l’escena operística com un dels nous talents en l’òpera i el paper d’Erda a Siegfried havia suposat el seu debut al Gran Teatre del Liceu. Va agafar el vol de Germanwings amb el seu marit i el seu bebè per tornar a la seva ciutat natal, Düsseldorf, després d’haver aprofitat el cap de setmana per visitar la capital catalana.

Feia tres anys que havia començat a actuar professionalment, la temporada 2012/2013. La Royal Opera House Ring Cycle va ser el primer escenari que va trepitjar, per estrenar-se ja com a Erda al Metropolitan de Nova York. L’Scala de Milán la va veure actuar el 2012 amb La Mujer Sin Sombra de Richard Strauss.

Oleg Bryjak va néixer fa 54 anys a Kazakhstan i va agafar el vol 4U9525 per tornar a Düsseldorf, on era membre de la Deutsche Oper am Rhein des del 1998.Amb una excel·lent trajectòria, Bryjak havia actuat en escenaris de tot el món, des de París fins a Los Angeles, passant per Zurich, Chicago, Londres o Sao Paulo i portava més de 30 òperes a l’esquena.

Etiquetas
stats