Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

El PSC va pagar a Mètode 3 per la gravació a Sánchez-Camacho, segons la SER

una detectiu de Método 3 es va reunir suposadament amb el llavors secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, i la gerent del partit per acordar la facturació de la suma pactada.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

El PSC va pagar a l'agència de detectius Método 3 un total de 1.750 euros per la gravació de la conversa entre la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i María Victoria Álvarez, exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola, al juliol de 2010 al restaurant La Camarga de Barcelona, ha informat la Cadena SER. Segons l'emissora, així es desprèn d'un informe de la Policia Nacional, de 45 pàgines, que precisa com una detectiu de Método 3, Elisenda Villena, es va reunir suposadament amb el llavors secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, i la gerent del partit, Lluïsa Bruguer, per acordar la facturació de la suma pactada.

L'informe policial al qual ha tingut accés la SER recull correus electrònics entre l'agència i membres del PSC i una relació dels treballs que l'agència de detectius va fer per al partit, amb conceptes explícits de la gravació de la conversa de la dirigent del PP català i l'antiga nòvia del fill de Jordi Pujol. L'informe afegeix però, que no s'ha pogut determinar si Método 3 va realitzar aquest enregistrament per iniciativa pròpia, i li la va vendre després al PSC, o si va ser un encàrrec directe d'algú del partit o d'una altra persona.

Des del PSC han tornat a afirmar que no tenen res a veure amb la gravació i han demanat a la justícia la màxima celeritat en aquest cas, pel que s'han posat a la seva disposició per aclarir tot el que sigui necessari. El PPC ha convocat aquesta tarda una conferència de premsa a Barcelona per parlar d'aquestes informacions.

Indemnització a Camacho

La líder del PP ha declarat en diverses ocasions que desconeixia que estiguessin gravant la seva trobada amb Maria Victoria Álvarez, que va tenir lloc al restaurant. Camacho va tancar a principis de juliol un acord amb Método 3 pel qual aquesta empresa la indemnitzaria amb 80.000 euros a canvi de retirar l'acusació. Malgrat aquest acord, la jutge que porta la instrucció, Elisabet Castelló, va decidir continuar amb la investigació, i a mitjans de juliol va imputar a la gerent del partit i la policia va registrar la seu del PSC, de la qual es va emportar l'ordinador de Bruguer.

El febrer passat, després d'esclatar la polèmica pels suposats casos d'espionatge polític, l'ara diputat al Congrés va negar la seva implicació i va declarar que parlaria amb els seus advocats per “defensar el seu honor” i querellar-se contra les informacions que el situaven com a responsable de la gravació.

Compareixença al Parlament

Un dels plats forts de l'inici del curs polític a Catalunya serà la compareixença davant la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament de Camacho i Saragossa per la gravació del dinar.

Les dues compareixences, que van ser aprovades al juliol tot i el rebuig de PSC i PP i que previsiblement se celebraran a la primera reunió de la comissió, cobren especial rellevància després de saber que un informe policial conclou que el PSC va pagar 1.750 euros per la gravació d'aquest dinar.

Etiquetas
stats