Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Puigdemont: “Estem en un període excepcional de la postautonomia i la preindependència”

Artur Mas i Carles Puigdemont s'abracen abans de l'inici del debat d'investidura

Arturo Puente

El nou candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha pronunciat el seu discurs davant el ple de la Cambra aquest diumenge, a menys de 24 hores perquè unes noves eleccions es convoquin automàticament. En ell, Puigdemont s'ha proposat per seguir la tasca de Mas al capdavant del Procés, i ha defensat el programa de JxS en matèria social, de ruptura legal amb l'Estat i de començament del procés constituent.

L'objectiu final, la independència, és un mandat que Puigdemont considera sorgit del 27-S. “Les eleccions de març haguessin representat una esmena a la totalitat a qui no s'ho mereix, el poble de Catalunya”, ha considera el candidat per explicar el canvi de nom de JxS en l'últim moment.  Per aconseguir la independència, Pugidemont s'ha compromès a posar els pilars de la República catalana. “Estem en un període excepcional de la postautonomia i la preindependència”, ha assegurat el candidat sobre el que serà el seu mandat.

Poques carreres més fulgurants que la de Carles Puigdemont, que ha passat en només tres dies de ser l'alcalde de Girona, número 3 a la llista de JxS de la seva província i diputat ras, a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, gràcies al pacte in extremis signat entre la seva candidatura i la CUP aquest dissabte i que va fer l'anterior candidat, Artur Mas, fer un pas enrere.

Puigdemont ha pujat al faristol del Parlament per primera vegada convertit en candidat per demanar perdó i donar les gràcies. “Perdó”, ha reclamat, “als ciutadans, que han percebut que hem estat a punt de dispersar tant treball ben fet”. També ha donat gràcies el candidat als negociadors de JxS i la CUP, que “no s'han aixecat de la taula ni han caigut en la comoditat”, i també a Artur Mas, amb qui Puigdemont ha assegurat que “comptarà”.

Etiquetas
stats