Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Puigdemont i Junqueras discrepen sobre qui ha de poder votar a la consulta de BCN World

Junqueras i Puigdemont al Parlament

elDiario.es Catalunya

Que Convergència i ERC no comparteixen la mateixa posició sobre el macrocomplex d'oci i joc BCN World ja s'havia vist la passada legislatura, quan els convergents van haver d'acordar amb el PSC el pla urbanístic i la rebaixa d'impostos als casinos imposada pels inversors. Després del 27-S, tot i anar a la mateixa llista i formar part del mateix Govern, el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras han evidenciat diferències per la consulta plantejada sobre BCN World. Puigdemont aposta perquè es consulti només als ciutadans de la zona de Tarragona, mentre que Junqueras vol que es pugui votar “al conjunt de Catalunya”. Junqueras, a més, ha demanat “repensar tot el projecte”.

El creuament de declaracions entre els dos integrants més importants de l'executiu català arriba només unes hores després que els propis Puigdemont i Junqueras es reunissin amb Hard Rock, un dels inversors interessats en el projecte.

“La nostra posició és la d'ajudar a tirar endavant un projecte sostenible i responsable”, ha afirmat Junqueras, que ha considerat que el cens de la consulta s'hauria d'ampliar a tot Catalunya “atès l'impacte pel conjunt del país” d'un projecte com el de BCN World.

Per la seva banda, Puigdemont va afirmar aquest dimarts que BCN World “és un projecte viu” i que el vol “una part important del territori”. En una entrevista a 8TV, el president va afegir: “Si finalment el que hem de fer per resoldre les diferents interpretacions que hi ha és fer una consulta al territori, estem disposats a fer-la. No ens ha de fer por que la gent pugui decidir sobre un projecte que jo crec, personalment, que és d'una gran importància estratègica per l'economia catalana.”

Puigdemont i Junqueras s'ha reunit aquest dimecres amb el president de Hard Rock, Hamish Dodds, un dels inversors del projecte. Segons un comunicat de la Generalitat, Dodds ha mostrat interès per instal·lar un centre recreatiu al macrocomplex de BCN World, que suposaria una inversió d’uns 2.500 milions d’euros,

La Generalitat ha afegit que tant Puigdemont com Junqueras “han comunicat la voluntat del Govern de treballar per aconseguir un projecte que generi el màxim consens institucional, polític i territorial”.

Etiquetas
stats