Sánchez Camacho afirma que Albiol “només garantia una convivència segura” en repartir fullets racistes
Alícia Sánchez Camacho creu que repartir pamflets de contingut racista ajuda a “garantir la convivència segura entre veïns”. La líder del PP català ha defensat l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, després que el Jutjat d'Instrucció 2 de la localitat barcelonina hagi decretat l'obertura del judici oral pel repartiment de propaganda electoral en què es vinculava als immigrants romanesos amb la inseguretat i la delinqüència.
Sánchez Camacho, que va repartir amb García Albiol els polèmics fullets -encara que va afirmar desconèixer-ne el seu contingut-, s'ha mostrat confiada que durant el judici “guanyaran la veritat i la Justícia” i ha recordat que la causa havia estat inicialment arxivada, encara que ha obviat que l'Audiència de Barcelona és la que ha instat la seva reobertura.
Obertura de judici oral
En l'acte d'obertura del judici oral la jutge encarregada del cas considera “sòlides i consistents les acusacions formulades” per la Fiscalia i l'acusació particular -SOS Racisme Catalunya- que atribueixen a Albiol un delicte de provocació a l'odi, a la discriminació o a la violència pel qual sol·liciten per l'ara alcalde un any de presó.
També s'indica en el mateix escrit que l'òrgan competent és el Jutjat Penal de Barcelona i adverteix que contra aquesta decisió d'obertura de judici oral -que encara no té data prevista- no es pot interposar cap recurs.
En un comunicat remès avui, SOS Racisme Catalunya s'ha felicitat per l'obertura del judici i per ser “la primera vegada a Catalunya i a la resta de l'Estat espanyol que un polític és jutjat per aquest motiu”.
Un polític abonat a la polèmica
Els 15.000 díptics que els populars van repartir pels barris de Llefià, Sant Roc i La Salut de Badalona el 24 d'abril de 2010 -any anterior a les eleccions municipals- contenien fotografies de gitanos romanesos acompanyats de lemes com 'inseguretat', 'delinqüència' i 'vandalisme', i la imatge d'una pintada amb el missatge 'no volem romanesos'.
En les setmanes posteriors al repartiment dels fullets, Albiol va continuar promocionant el mateix discurs en diferents mitjans de comunicació i actes, com per exemple en una botifarrada popular a la plaça de Trafalgar el 19 de setembre.
En aquest acte al qual van assistir més de 800 persones, la majoria d'avançada edat, Albiol va dir: “Aquí no tenim campaments de gitanos com a França, aquí la situació és encara pitjor, estan repartits pels barris de la ciutat fent la vida impossible als veïns i, a sobre, quan ens queixem ens ataquen i ens titllen de racistes ”, recull l'escrit de SOS Racisme remès al jutge.