Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

TV3 es tornarà a veure a València quan aquesta disposi d'un “major espai radioelèctric”

El portaveu Francesc Homs ha anunciat aquest dimarts l'acord entre els dos governs.

eldiario.es/Agències

Barcelona —

El Govern català ha anunciat un conveni de col·laboració amb la Generalitat valenciana perquè TV3 es pugui tornar a sintonitzar al País Valencià i, a la vegada, Canal 9 es pugui tornar a veure a les televisions catalanes. Així ho ha anunciat el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha afegit que l'acord es farà efectiu quan la Generalitat valenciana disposi de “més espai radioelèctric”, de manera que abans haurà de demanar al ministeri d'Indústria les freqüències corresponents.

La decisió arriba després de dos anys de polèmica, durant els quals el govern valencià va tancar els repetidors de TV3 a la comunitat autònoma. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va avalar la prohibició, però mesos després el Tribunal Suprem va emetre una sentència que deixava sense validesa la sanció, arran d'un recurs presentat per la plataforma Acció Cultural del País Valencià.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Homs ha deixat clar que aquest pacte no comportarà cap contrapartida política, com per exemple el canvi de termes com “País Valencià”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “no es pot dir a un periodista què ha de dir i què no”.

Ara mateix la Generalitat valenciana compta amb dos multiplex -grups de canals- autonòmics, on s'hi repeteixen alguns canals. Si en comptes d'utilitzar aquests espais, la Generalitat valenciana opta per demanar un tercer multiplex al ministeri, que és el que ha anunciat Homs, l'arribada de TV3 a València, segons ha adelantat el diari digital Vilaweb, podria allargar-se notablement.

Etiquetas
stats