Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El sotsinspector dels Mossos Jordi Arasa declara com a imputat pel desallotjament del 15-M de plaça Catalunya

Arasa (e) durant el dispositiu policial que va desallotjar el 15-M de la plaça Catalunya del 27 de maig del 2011

Oriol Solé Altimira

El sotsinspector de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra, Jordi Arasa, ha declarat com a investigat (que equival a l'antiga denominació d'imputat) aquest dijous pel desallotjament del moviment 15-M de la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011. Ho ha fet gràcies a la querella del grup Som 27-M, que agrupa 57 persones agredides el dia del desallotjament.

En la declaració d'aquest dijous, Arasa ha visionat 8 vídeos i diverses fotografies. El Mosso d'Esquadra només s'ha reconegut en les imatges on apareixia dret i sense actuar; no en les que els mossos colpejaven els concentrats que estaven asseguts de forma pacífica al terra de la plaça Catalunya.

Aquesta declaració davant la jutgessa que investiga el cas suposa un canvi d'estratègia d'Arasa en la seva defensa i ve motivada per la condemna que li va imposar l'Audiència de Barcelona per agredir David Fernàndez (que encara no era diputat de la CUP en el moment dels fets). Així, si durant el procés judicial de Fernàndez sí que es va reconèixer en les imatges on els agents colpegen els activistes de la plaça Catalunya, aquest dijous no s'hi ha reconegut.

Segons han informat fonts jurídiques, Arasa ha declarat que va utilitzar la força “innumerables vegades” ja que l'actitud de les persones que seien al terra no era pacífica, sinó violenta. Les parts han demanat a Arasa que definís a què es referia quan parlava d'actitud violenta dels manifestants. El sotsinspector policial ha esmentat el fet que els manifestants seguissin asseguts al terra exercint la desobediència pacífica i es neguessin a obeir les ordes de la policia, que els va comminar a abandonar la plaça Catalunya.

D'altra banda, segons les mateixes fonts, l'investigat ha declarat que hi havia “molta pintura vermella” quan se li ha preguntat per què alguns dels agredits a la plaça Catalunya tenien lesions al cap si, segons la versió d'Arasa, els mossos només havien propinat cops de porra a les tíbies dels concentrats.

Arasa és conegut entre els moviments socials de Barcelona per la seva contundent actuació en actes de protesta. Tal i com va desvelar La Directa, el cas del desallotjament de plaça Catalunya el 27 de maig s'ha reobert gràcies a que la magistrada va encarregar un informe pericial fisonòmic per determinar qui era el cap de la policia que es trobava en la primera línia de les càrregues contra els activistes.

Etiquetas
stats