Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Iceta, nou secretari general del PSC amb el 85% dels vots i una participació del 46%

Miquel Iceta votant en les primàries del seu partit

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }Miquel Iceta serà el nou secretari general. Les primàries del PSC ho han confirmat. Dels 20.078 afiliats que té el partit un 46% han participat en la consulta. D'aquests, han donat el seu vot al candidat únic un 85%. És significatiu el fet que en les primàties es recollissin 1.435 vots en blanc.

Donada la falta de competència, la participació era clau per veure l'estat anímic de la militància socialista catalana, després dels problemes polítics per als quals passa l'organització. Uns problems que tenen el seu punt clau en la posició adoptada pels socialistes respecte a la consulta. Això ha fet que l'anterior secretari general llencés la tovallola i que el partit patís en les darreres eleccions un fort càstig després de l'escissió d'alguns militants significats com Ernest Maragall i de la dissidència de tres diputats al Parlament.

Les eleccions primàries del PSC es celebraven el mateix dia en què el PSOE votava també en primàries el seu secretari general. A Catalunya el resultat d'aquesta darrera consulta ha estat diferent que en el conjunt d'Espanya. El que ha guanyat ha estat Eduardo Madina, amb 3.900 vots. En segon lloc ha quedat Pedro Sánchez, amb 3.600 vots i en quart lloc i amb 2.100 vots ha quedat José Antonio Pérez Tapias. Fent honor al canvi que ha experimentat el PSC rspecte a la qüestió nacional, els afiliats catalans han apostat per un dels candidats que mostrava menys entusiasme sobiranista, mentre que han girat l'esquena a Pérez Tapias, que era partidari d'una consulta.

Durant tota la jornada els socialistes catalans s'han mobilitzat per assegurar un percentatge de vots confortable per a Iceta que permetés allunyar l'espantall del deànim en un col·lectiu que ha passat en poc temps de ser un partit clau en la vida política del país a una organització caracteritzada per les divisions internes i les picabaralles.

Aquest diumenge s'ha pogut votar en 155 punts de Catalunya per escollir tant el líder del PSC com el secretari general del PSOE. S'han imprès més de 21.000 paperetes de color blanc per a la candidatura a primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i més de 21.000 de color sèpia per a cada candidat a la secretaria general del PSOE, Eduardo Madina, Pedro Sánchez i José Antonio Pérez Tapias. També s'han subministrat a les taules unes 8.000 paperetes en blanc.

Etiquetas
stats