Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Més de 300 persones es mobilitzen a Gràcia en contra d’una manifestació d’ultradreta

Concentració antifeixista a Gràcia

Caralp Mariné

Concentració als jardinets de Gràcia, al barri barceloní, de dues mobilitzacions contràries. Més de tres-centes persones del grup Moviment Popular de Gràcia i la CUP Barcelona s’han trobat aquest dissabte al matí per donar resposta a una mobilització convocada pel partit ultradretà Democràcia Nacional.

El grup d’extrema dreta havia convocat aquest matí la manifestació per protestar en contra del tancament de la llibreria Europa, precintada a finals de juliol per presumptament produir i distribuir material que fomenta l’odi i la discriminació. Democràcia Nacional també es manifestava aquest dissabte en contra de la pena de presó que podria caure-li al seu vicepresident, Pedro Chaparro, per les amenaces al fotoperiodista Jordi Borràs que va fer durant la manifestació del passat 12 d’octubre.

Aquest divendres passat la CUP i Moviment Popular de Gràcia ja havien anunciat que durien a terme una sèrie d’accions en contra de la mobilització i en contra de la seva autorització. Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Maria Jose Lecha, portaveu de la CUP Capgirem Barcelona, ha dit que la responsabilitat de tot plegat és del Departament d’Interior per no prohibir-ho. Lecha considera intolerable que “actes que neguen el relat de l’holocaust, inciten l’odi i justifiquen actes feixistes puguin manifestar-se a la ciutat de Barcelona”.

En la concentració també s’hi ha pogut veure les diputades de la CUP Eulàlia Reguant o Mireia Vehí, i també Josep Garganté de Capgirem Barcelona. La concentració dels grups anti-feixistes ha començat entre les 11 i les 12 del matí. Al voltant de les 12, quan els membres de Democràcia Nacional s’han plantat a dalt de tot del Passeig de Gràcia amb banderes espanyoles i del seu partit, els dos grups s’han enfrontat verbalment, moment en el qual estaven separats només per un cordó policial dels Mossos d’Esquadra.

Ha sigut aleshores, cap a les 12 del migdia, quan s’han començat a intercanviar insults i càntics i ha augmentat la tensió. Tot i així les concentracions han acabat una estona després sense cap tipus d’incident. Finalment els membres de Democràcia Nacional han decidit retirar-se. Durant els enfrontaments verbals els membres del partit ultradretà cridaven “viva Espanya” o “terroristes” dirigint-se al grup d’antifeixistes. Per la seva banda, els membres de Moviment Popular de Gràcia han optat per proclamar: “fora feixistes dels nostres barris”o “llibertat d’expressió, nazis no” .

Etiquetas
stats