Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La opa hostil del BBVA se enfrenta a la oposición, los partidos y el mercado
El PP se enroca en su defensa de Israel frente al movimiento contra la masacre palestina
Opinión - Feijóo a la desesperada. Por Esther Palomera

ERC veta la compareixença de Germà Gordó pels casos d'espionatge de Método 3

ERC evita demanar la compareixença parlamentària de Gordó per la renúncia de Martorell.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

De moment Germà Gordó, conseller de Justícia de la Generalitat, no haurà de respondre en comissió parlamentària per la dimissió de Xavier Martorell i les seves relacions amb l'agència de detectius Método 3. La portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, ha admès que celebren la dimissió del director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, però que no volen demanar la compareixença del conseller fins que no hagin passat per la comissió dues persones “cabdals”: el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director general de la policia estata, Ignacio Cosidó. Encara que cap dels dos no estaria obligat a fer acte de presència a la comissió.

Amb aquestes declaracions ERC es distancia de les peticions de compareixença que ja han efectuat alguns grups de l'oposició com PSC, ICV-EUiA i PPC. I sense els vots dels republicans, no hi haurà majoria parlamentària per forçar Gordó a respondre davant els grups. Rovira ha deixat la porta oberta a demanar la compareixença un cop conclogui la comissió d'Afers Internacionals que ja està en marxa, i per la qual va passar el propi Xavier Martorell la setmana passada, quan va assegurar que mai no havia ordenat espiar a cap polític.

Malgrat renunciar a priori a demanar explicacions parlamentàries a Germà Gordó, Rovira ha reiterat la seva satisfacció de veure com Martorell deixava el càrrec, i ha recordat que el seu partit ja n'havia demanat el cessament per “l'ombra de sospita” que planava sobre la seva relació amb Método 3. De fet, el propi president del partit, Oriol Junqueras, ja havia expressat en una entrevista a TV3 que “mentre no es resolgui el cas [Xavier Martorell] no hi ha de ser”.

Xavier Martorell, que ja havia renunciat a la presidència de CDC a Sant Cugat, ha deixat avui el càrrec de director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat per “motius personals” i per no tacar la imatge del Govern, segons ha explicat en un comunicat, donada la seva relació amb la polèmica agència de detectius Método 3.

Etiquetas
stats