Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP va pagar amb el cànon de l’aigua 80.600 euros en hotels i càtering en l’Expo

El pavelló de la Comunitat Valenciana en l'Expo de Saragossa 2008

Carlos Navarro Castelló

València —

Habitacions d’hotel VIP, d’altres la majoria de dies sense hostes i fins i tot un càtering. Són només algunes de les despeses desproporcionades que la Generalitat Valenciana presidida per Francisco Camps (PP) va abonar el 2008 amb motiu de l’Expo de Saragossa amb càrrec al cànon de sanejament que paguen els valencians en el rebut de l’aigua.

Així doncs, segons informació a què ha tingut accés eldiario.es, en total van ser 80.600 euros els que va finançar l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR) a través del cànon per tots aquests conceptes.

D’aquests diners, 64.000 euros corresponen a tres habitacions llogades de manera permanent a l’hotel Silken (3 estreles) durant els tres mesos del certamen de Saragossa perquè qualsevol alt càrrec de la Generalitat tinguera disponibilitat quan volguera visitar-lo. La majoria d’aqueixos tres mesos les habitacions van romandre buides.

A més, amb motiu del Dia d’Honor de la Comunitat que es va celebrar en el pavelló valencià, es van carregar 7.500 euros a l’EPSAR en concepte de càtering. Amb motiu d’aquella mateixa diada, també es van abonar 1.200 euros en cinc habitacions VIP i 7.900 euros més en 25 habitacions d’hotel més.

El Dia de la Comunitat en l’Expo de Saragossa es va celebrar el 4 de juliol de 2008 i entre els assistents van destacar el llavors vicepresident del Consell i conseller de Presidència, Vicente Rambla, la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, o el conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón García Antón, entre altres Membres del Govern autonòmic.

Aquestes despeses se sumen als 6,4 milions d’euros que es van destinar a les obres de condicionament, explotació i desmuntatge del pavelló de la Comunitat carregats al cànon, tal com va fer públic aquest dimarts l’EPSAR amb motiu del seu consell d’administració.

A més, el Consell presidit per Camps va abonar també amb aquesta taxa 7,5 milions d’euros corresponents a actuacions relacionades amb neteja del camp de regates de la 32a Copa de l’Amèrica.

Sobre això, la consellera d’Agricultura i presidenta de l’entitat, Elena Cebrián, va assegurar que aquesta pràctica irregular es tallaria d’arrel, ja que d’acord amb la Llei 2/1992 de sanejament, el cànon de sanejament només es pot destinar a finançar les despeses de funcionament (explotació i conservació) de les instal·lacions d’evacuació, tractament i depuració d’aigües residuals, i si és el cas, els de construcció d’aquestes instal·lacions.

Es dóna la circumstància que en els últims anys de gestió dels populars, aquest cànon va pujar un 3,1% el 2012, un 20% el 2013, un 10% el 2014 i un 3% el 2015.

Etiquetas
stats