Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els crítics presenten Rafa Carbonell contra Àgueda Micó en el Bloc

Jordi Juan, Emili Altur, Jordi Sebastià, Rafa Climent, Consol Castillo, Rafa Carbonell i Teresa García

Moisés Pérez

Les tensions que es van produir en l’accionista majoritari de Compromís, el Bloc, durant les negociacions per a anar de la mà amb Podem a les generals van dividir el partit. I aqueixa fractura revelada al si dels nacionalistes ha tornat a sorgir amb la candidatura presentada aquest dijous al centre cultural La Nau, a València, pel cap del gabinet del conseller d’Economia, Rafa Carbonell, per a liderar el Bloc davant de la llista ‘oficialista’, representada per l’actual secretària d’organització, Àgueda Micó.

“Necessitem fer més fort el Bloc. Està debilitat”, ha afirmat Carbonell. Protegit pel denominat sector crític, ha reivindicat “la necessitat que les bases siguen escoltades i que no es faça el contrari del que voten, com va passar en les negociacions”. Les referències a la decisió de la direcció d’anar de la mà amb el partit dels cercles en contra del que va decidir la militància i les seues crides a reforçar el Bloc dins de Compromís són els seus dos missatges principals. “Estem patint una crisi d’èxit i el partit necessita un projecte”, ha assegurat.

Carbonell ha defensat que “no ha estat possible el consens amb Àgueda Micó per diferències amb el projecte”. Però ha insistit en el fet que “formar una candidatura unitària encara és possible” si s’aparten els dos en la seua carrera a ser secretaris generals del Bloc. “No ens poden dir que anem a un congrés assembleari quan han posat traves a votar per correu i s’ha de registrar prèviament la gent”, ha criticat.

L’exportaveu dels valencianistes a Alcoi l’han acompanyat el conseller d’Economia, Rafael Climent; els diputats autonòmics Jordi Juan i Teresa García; l’europarlamentari Jordi Sebastià; els regidors de l’Ajuntament de València Consol Castillo i Carlos Galiana; el vicealcalde de l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido; el diputat provincial Emili Altur; i l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández. Amb la presentació de Carbonell davant d’un centenar de persones, la pugna per assolir amb el lideratge del Bloc ja està en marxa.

Etiquetas
stats