Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Un de cada cinc centres educatius valencians va tindre alguna classe confinada per COVID la setmana passada

Un momento del proceso de vacunación en el Ceip Campanar de València.

Miguel Giménez

València —

0

Encara que la situació hospitalària no és la de fa un any –els pacients COVID ocupen aproximadament el 26% dels llits en vigilància intensiva i un 16% de les places hospitalàries–, la pandèmia es deixa notar en un increment diari continuat de contagis.

Amb la irrupció de la variant Òmicron, des de fa uns quants dies, cada jornada se superen els 20.000 nous contagis en el territori valencià i la incidència acumulada ha arribat a cotes mai vistes abans, més de 4.000 casos per cada 100.000 habitants. Aquestes taxes són molt superiors entre els joves en edat escolar (5.800 entre els menors de 12 anys, immersos ara en el procés de vacunació, i més de 5.100 entre 12 i 19 anys).

La situació epidemiològica té repercussió a les aules, amb un de cada cinc col·legis o instituts amb alguna classe confinada la setmana passada, cinc vegades més grups afectats pel coronavirus que la setmana anterior (903 grups de 422 centres). És a dir, el 78,5% dels centres no van registrar cap incidència. Durant la tercera setmana de gener, el 97,7% dels grups han seguit les classes presencials amb total normalitat.

Durant la setmana passada es va determinar el confinament de 787 grups de 374 centres educatius. A més, es van desconfinar 45 grups de 22 centres educatius i romanen confinats, de setmanes anteriors, 116 grups de 48 centres. Per tant, el total acumulat de grups confinats és de 903 aules de 422 centres educatius.

La primera setmana de classes de l’any va acabar amb 161 grups de 70 col·legis i instituts confinats, el 3,6%, mentre que al final de desembre hi havia un total de 444 aules de 225 centres, l’11,5% del total.

El 6,3% del total de la població escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP està confinada, ja que al 3,1% de l’alumnat que és positiu actiu cal sumar que, amb l’aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, Salut Pública ha establit l’aïllament preventiu d’un altre 3,2% d’alumnes per haver sigut contactes estrets amb positius.

Pel que fa al personal docent, el 4,7% estan confinats. Aquest percentatge ve donat perquè al 3,2% del professorat que són positius actius cal sumar que, amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, un 1,5% més estan en aïllament preventiu.

La segona setmana de gener, els positius actius eren l’1,5% del total de l’alumnat i el 2,9% dels docents; mentre que la tercera setmana de desembre a penes n’eren el 0,2 i el 0,4% respectivament.

Quasi 60.000 nous contagis des de divendres

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 57.607 nous casos de coronavirus confirmats per PCR o a través de test d’antígens des de divendres passat. Amb aquesta actualització, la xifra total de positius se situa en 992.997 persones i en aquests moments hi ha 202.834 casos actius.

Els hospitals valencians tenen actualment 1.912 persones ingressades, 198 de les quals en l’UCI i s’han notificat catorze defuncions per coronavirus des de l’última actualització. Des de l’inici de la pandèmia són 8.399 les persones mortes a la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats