Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Investigat l'administrador d'una empresa per l'abocament de substàncies tòxiques a la xarxa d'aigua de la Vall d'Uixó

Agent de la Guàrdia Civil. GUÀRDIA CIVIL/ARXIU

Europa Press

0

Agents de la Guàrdia Civil investiguen a l'administrador únic d'una mercantil, encarregada de la gestió de residus perillosos, pel presumpte abocament de substàncies tòxiques en la xarxa de subministrament d'aigua potable en un polígon industrial de la Vall d'Uixó, el mes de febrer passat, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La presa de mostres realitzada en el lloc dels fets va llançar “alts valors” de substàncies tòxiques, entre altres, diferents tipus de fitosanitaris, detergents, acetones o acetats, superant alguns d'ells en més de 1.000 vegades els valors límit màxims permesos.

Al detingut se'l considera presumpte autor de delicte contra la salut pública per la contaminació d'una xarxa de consum humà d'aigua. Els fets van succeir el passat 10 de febrer quan els agents del Seprona van tindre coneixement que en un polígon industrial de la Vall d'Uixó l'aigua desprenia una “forta olor” i presentava una coloració “blanquinosa”, per la qual cosa podria estar contaminada.

Una vegada en el lloc dels fets, les gestions realitzades pels agents de Policia Judicial van determinar que la possible font de contaminació procediria d'una empresa relacionada amb la gestió de residus perillosos, i que després d'una avaria en el procés de producció i la seua posterior reparació, injectaven aigua del procés de neteja dels residus perillosos a la xarxa d'aigua de consum humà. Aquesta acció va afectar diverses empreses d'un polígon industrial.

El Departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana va decretar el tall de l'aigua de consum de la xarxa general durant un període de 14 dies davant el potencial risc d'intoxicació humana.

Els agents del Seprona van aconseguir identificar el passat 11 de maig al presumpte autor responsable de l'abocament, un home de 64 anys, que ha figura com investigat en la causa. Totes les actuacions s'han remés a l'autoritat judicial competent.

Etiquetas
stats