Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell acusa la Catòlica de posar en risc les beques de tots els universitaris

El secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, davant del faristol, en un acte a Mislata,

El secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha indicat aquest dissabte respecte de les beques universitàries impulsades per la Generalitat que amb aquestes es pretén “aconseguir que els estudiants que no tenen els mitjans econòmics per a estudiar tinguen les ajudes econòmiques” que ofereix l’Administració autonòmica “perquè puguen cursar en condicions els estudis”.

Soler ha assenyalat, en un comunicat, que “el que ha elaborat la Conselleria d’Educació al voltant de les beques és intentar complir un principi bàsic”. “Les beques són un instrument que té una societat democràticament avançada perquè es complisca el principi que cap estudiant deixe d’estudiar per motius econòmics”.

Així mateix, ha fixat per a la setmana vinent el recurs anunciat per Educació arran de la decisió del TSJCV de paralitzar temporalment 3,15 milions d’euros de beques universitàries de la Generalitat arran del recurs interposat per la Universitat Catòlica de València (UCV) Sant Vicent Màrtir i després que aquesta institució acadèmica haja considerat que “la política educativa del Consell perjudica els alumnes de les universitats públiques i privades”.

Soler ha comentat que “no tots poden aconseguir una beca” i ha ressaltat que s’ha de “prioritzar”. “Hi ha un exemple que ho deixa ben clar. Els estudiants de Medicina, per a poder estudiar en la universitat pública necessiten tenir un 12,7 de nota mitjana i, a més, pagar 1.500 euros, en canvi per a matricular-se per exemple, en l’UCV, és prou tenir un 5 i, això sí, 10.000 euros anuals”.

El secretari autonòmic ha dit que així “la pregunta és a qui li hem de donar les beques” i ha precisat que “la resposta, bastant evident, és que cal prioritzar els estudiants que no tenen mitjans econòmics per a poder cursar els estudis i, a més, han tret una nota millor en la seua trajectòria acadèmica”.

“I aquest és el debat que hi ha al voltant de les beques”, ha apuntat Soler, que ha afegit que, “en concret, en aquesta situació el que ha passat és que l’UCV ha recorregut contra totes les convocatòries de beques, no per demanar que els seus estudiants també s’hi puguen incorporar”. “Han demanat la paralització de totes les convocatòries, amb la qual cosa hi ha perjudicat el conjunt dels estudiants, universitats públiques i privades”, ha precisat.

“Nosaltres el que farem per tots els nostres mitjans és presentar a partir de la setmana que ve un recurs, perquè tots els estudiants puguen rebre les beques que necessiten per a poder estudiar. Farem tot el que es puga, però la societat ha de tenir clar que si això no és així enguany, és exclusivament per culpa que els responsables de l’UCV, que han fet prevaldre els seus interessos particulars paralitzant el conjunt de les beques, abans que pensar de veritat en qui són els que les necessiten”, ha argumentat.

El número 2 de la Conselleria d’Educació ha afegit que “en tot cas, si consideren que també cal atendre els estudiants de l’UCV, que tenen el seu dret, que demanen que s’amplie a ells” i que “no paralitzen totes les beques, que és el que han fet”.

“El nostre objectiu és clar, aconseguir que els estudiants que no tenen els mitjans econòmics per a estudiar tinguen les ajudes econòmiques de la Generalitat perquè puguen cursar en condicions els estudis”, ha insistit Soler.

Etiquetas
stats