Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La guerra entre PSOE y PP bloquea el acuerdo entre el Gobierno y las comunidades
Un año en derrocar a Al Asad: el líder del asalto militar sirio detalla la operación
Opinión - Un tercio de los españoles no entienden lo que leen. Por Rosa María Artal

El transportista investigat va patrocinar una de les exposicions de l’IVAM

Vista exterior de l'IVAM.

Moisés Pérez

Des que va arribar a l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Consuelo Ciscar va optar per contractar de manera reiterada unes quantes empreses del mateix propietari per al transport de les obres i els viatges que feia l’exdirectora del museu. Si portar les peces d’un lloc a un altre era cosa del duopoli Logística del Arte SL i Valtrans SL, els desplaçaments eren cosa de Viajes Sakvitur SL. Totes aquestes empreses són propietat de Bienvenido Martínez Murillo. I les contractacions estan sota sospita en la causa que investiga els pretesos excessos en l’IVAM.

Segons les actes del Consell Rector del museu a què ha tingut accés eldiario.es, l’agència de viatges que va organitzar la majoria de trajectes durant l’etapa de Ciscar en l’IVAM va patrocinar una exposició el 2008. Es tracta de la mostra ‘Art i esport. Itinerància’, del 2008, a què també va contribuir amb 8.310,59 euros el Grupo Cano Automo, segons aquesta acta.

El patrocini es va aprovar sense preguntes per un consell rector format per Ciscar, Rafa Miró, Ricardo Bellveser, Tomàs Llorens, José María Lozano, Felipe Garín, Francisco Calvo i Juan Carlos Lledó, que hi estava com a tècnic. Ni la consellera de Cultura Trini Miró ni els vocals Carlos Alberto Precioso, Luis Lobón, Paz Olmos i Ángel Kalenberg van estar presents en aquelles reunions.

Sense oposició a les compres a Gao Ping

Aqueix mateix any en el Consell Rector de l’IVAM va aprovar la compra de 61 fotografies al pretés capo de la màfia xinesa, Gao Ping, investigat per haver blanquejat presumptament diners a través d’obres d’art. Segons l’acta, ningú no va dir res sobre aqueixa adquisició. Aqueix dia hi estaven presents Ciscar, Precioso, Lobón, Miró, Olmos, Garín, Román de la Calle, Llorens i Kalenberg. Ni Bellveser ni Calvo hi van acudir. El document oficial no reflecteix si la consellera de Cultura hi va anar.

Caturla va aprovar les primeres obres a Rueda

També sense crítiques i per unanimitat es va aprovar la primera adquisició de l’era Ciscar d’una obra de Gerardo Rueda. Es tractava de la peça ‘Gran relleu’, que va tenir un cost de 360.000 euros, segons l’acta. Entre els que van aprovar aquesta compra hi ha Máximo Caturla, un dels presumptes capitostos de l’Operació Taula i que llavors ocupava el càrrec de secretari autonòmic. A les obres comprades al fill de Rueda se’ls qüestiona l’autenticitat pel del conservador de l’IVAM i el preu en l’Informe de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana.

Etiquetas
stats