Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua insta l’alcalde de Burjassot a reactivar o crear de nou la Fundació Vicent Andrés Estellés

L'alcalde de Burjassot, Rafael García, amb la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Verònica Cantó, i la secretària de la institució, Immaculada Cerdà.

elDiariocv

València —

0

La presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, i la secretària de la institució, Immaculada Cerdà, s’han reunit amb l’alcalde de Burjassot, Rafael García, i li han transmés la preocupació de la institució pel tancament de la Fundació Vicent Andrés Estellés. Li han recordat, així mateix, que Vicent Andrés Estellés és un dels millors poetes valencians i, sense dubte, el més conegut, celebrat i homenatjat, de la nostra llengua i cultura.

La presidenta de l’AVL ha transmés la necessitat de buscar una solució digna per a reconéixer des de Burjassot, ciutat on va nàixer Vicent Andrés Estellés, el llegat de l’escriptor. També s’ha encoratjat l’alcalde a dur la iniciativa per a reactivar o crear de nou una fundació, o allò que calga, per a reconéixer encara més el poeta i donar a conéixer el seu llegat i obra. La presidenta de l’Acadèmia ha recordat que el tancament de la Fundació ha sigut fruit d’un tràmit administratiu, ja que depenia de l’Institut de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot que es va dissoldre en 2019.

Per la seua part, l’alcalde ha agraït l’interés i la preocupació de l’AVL i també ha manifestat que buscarà solucions a fi de desencallar la situació i explorarà la implicació d’altres institucions, comptant amb el suport de la família d’Estellés.

Considerat un dels grans poetes europeus, Vicent Andrés Estellés, va ser designat per l’Acadèmia Escriptor de l’Any 2012. La seua transcendència literària, intel·lectual, social i cívica ha influït en tots els àmbits de la societat valenciana. Hui continua sent un referent per a milers i milers de valencians.

Etiquetas
stats