La portada de mañana
Acceder
La falta de acuerdo sobre el pacto de rentas castiga a la economía española
Guía de las elecciones que pueden encumbrar a la ultraderecha en Italia
OPINIÓN | 'Lesmes nombra heredero', por Elisa Beni

El foc de la Vall d'Ebo afecta a 6.500 hectàrees i afig nous desallotjaments als 1.200 evacuats

Incendi forestal en el Vall d'Ebo (Alicante).

Europa Press

València —

0

L'incendi declarat a última hora del dissabte a la Vall d'Ebo (Alacant) afecta ja a 6.500 hectàrees de superfície, en un perímetre de 50 quilòmetres, i ha afegit nous desallotjaments als 1.200 evacuats de diferents poblacions de la zona. De fet, la Guàrdia Civil ha iniciat l'evacuació d'habitatges en la zona de la Garrotxa, en la Vall de la Gallinera.

Segons ha informat la consellera de Justícia i Governació, Gabriela Bravo, després de presidir la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada per a analitzar l'evolució dels incendis forestals que afecten a les tres províncies de la Comunitat (Vall d'Ebo, Les Useres i Calles), el president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha posat en contacte amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a posar a la disposició de l'executiu valencià tots els mitjans disponibles.

Bravo ha assenyalat que el Lloc de Comandament Avançat estava estudiant la possibilitat de dur a terme noves evacuacions en els municipis de Castell de Castells i Tollos, i posteriorment el 112 GVA ha confirmat el desallotjament en la zona de la Garrotxa per part de la Guàrdia Civil. Abans d'aquestes últimes, el nombre de persones evacuades de diferents poblacions de la Vall de Gallinera i la urbanització El Calvari de Pego ascendia a 1.200.

En total, estan participant en l'extinció 15 mitjans aeris, es compta amb el suport d'autonomies com Castella-la Manxa i també de l'Estat, amb set aeris.

Bravo ha apuntat que s'està valorant si se sol·licita la intervenció d'algun mitjà més, segons siga l'evolució de l'incendis, encara que entre els desplegats entre aquest foc i el de Les Useres hi ha 25 aeris col·laborant.

En tot cas, ha posat l'accent que el de Vall d'Ebo és un foc “molt complicat” per la topografia “molt complexa” del terreny, que és de “molt difícil accés”, que dificulta encara més els treballs. De fet, ha subratllat que l'activitat s'ha de desplegar a través de l'aire però ha recalcat que tampoc poden participar un número “molt excessiu” d'aeris perquè el fum està dificultant la visualització per als pilots i han de planificar bé la xifra per a poder puguen treballar en un marc de seguretat. “La vida de les persones i professionals estan per damunt de tot”, ha dit.

Amb l'estabilització de l'incendi de Calles, els efectius del Consorci podran treballar en aquest foc i fer costat als seus companys d'Alacant per a evitar que entre a la província de València.

Quant al de Les Useres (Castelló), on al migdia visita el Lloc de Comandament Avançat, ha assenyalat que el pronòstic és “més favorable” perquè hi ha “més humitat”. De moment, hi ha 800 hectàrees afectades.

La consellera, que ha donat les gràcies a tots els professionals que estan treballant en les tasques d'extinció, ha destacat que s'ha constituït el CECOPI donades les dimensions dels incendis i perquè afecten a les tres províncies. Per tant, ha dit, és “fonamental” la “màxima coordinació” de totes les entitats que han de treballar i planificar tots els escenaris que es puguen produir en les pròximes hores i continuar treballant per a reduir l'impacte de l'avanç del foc i protegir els béns i la vida de les persones.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats