Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Marzà portarà a la Fiscalia els sobrecostos de col•legis de Ciegsa

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, durant la visita a un col·legi

Moisés Pérez

València —

L’escàndol dels 1.130 milions d’euros de sobrecostos en la construcció de col·legis va cap als jutjats. I recorrerà aqueixa senda per obra del Govern valencià.Una acció que ha anunciat aquest dijous el conseller d’Educació, Vicent Marzà, després de revelar-se una part de l’informe emés per la Intervenció General –l’auditor oficial de la Generalitat Valenciana– en què estripa els comptes de l’empresa pública encarregada de fer col·legis, Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (Ciegsa), i en què es reflecteixen sobrecostos en les obres i altres irregularitats flagrants.

“Portarem l’informe definitiu sobre Ciegsa a la Fiscalia si el document definitiu va en la mateixa línia que el provisional”, ha expressat Marzà en les Corts Valencianes, després d’assegurar que l’informe provisional “és molt dur”. El document definitiu estarà preparat d’ací a 15 dies després de fer-s’hi les al·legacions corresponents.

Marzà ha revelat que la documentació queva decomissar la policia de l’empresa en viade liquidació es referia essencialment al període comprés entre els anys 2006 i 2008. I ha detallat que els documents que es va emportar eren expedients, factures, contractes i papers que guardaven els llavors responsables de Ciegsa, José Luis López Guardiola i Máximo Caturla, aquest últim implicat en la trama de comissions que envolta l’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus.

Segons ha assegurat Marzà, “Guardiola encara cobrava de la Generalitat Valenciana gràcies a un complement que rebia com si fóra director general”. El conseller ha afegit: “Aquesta setmana he anul·lat aqueixa prerrogativa que tenia, ja que estava fora de la llei.És una autèntica barbaritat el que ha passat en Ciegsa, i que es mostra en comportaments allunyats de la llei i de l’ètica com el detectat de Guardiola”.

Etiquetas
stats