Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una tibant Junta Directiva del PP de València tomba el Comitè Organitzador del Congrés proposat per Betoret

Imagen del cónclave del PP

Europa Press

La Junta Directiva Provincial del PP de València ha rebutjat aquest dimecres la proposta de Comitè Organitzador del Congrés (COC) presentada pel president de la formació i candidat a la reelecció, Vicente Betoret, la qual cosa obliga a convocar una nova Junta en els pròxims dies per a votar una altra vegada i posar data al conclave provincial, al que també concorreran Mari Carmen Contelles i María José Penadés.

En la Junta, que ha transcorregut amb gran tensió davant les discrepàncies entre els partidaris de Betoret i Contelles, portaveu 'popular' en la Diputació de València, la proposta del president del PP provincial ha sigut tombada amb 147 vots en contra enfront de 123 a favor i 7 abstencions.

Després de la votació, Betoret ha destacat que “els partits trencats no guanyen eleccions” i ha assegurat que mai defensarà “subterfugis per a fer de la intriga la bandera”. “No em trobareu defensant la ruptura, sinó propostes constructives per a fer més fort aquest partit”, ha subratllat després de perdre la votació, en la qual han participat més de 250 membres dels 450 que componen la Junta.

Les principals discrepàncies durant la reunió s'han produït quan Contelles ha proposat una alternativa al COC presentat per Betoret, que no s'ha votat davant el rebuig de la Secretaria General del partit, que ostenta Vicente Ferrer.

Aquest ha refusat votar la proposta de Contelles i només ha permès votar la plantejada per Betoret en esgrimir que la 'popular' havia presentat la seua proposta de COC amb menys de 24 hores d'antelació, requisit que consta en els estatuts, per la qual cosa no havia sigut inclosa en l'ordre del dia i no podia votar-se en la Junta.

Interpretació “partidària”

No obstant açò, el responsable del Comitè de Drets i Garanties, Jorge Carbó, ha manifestat la possibilitat que sí es tinguera en compte la iniciativa de Contelles, la qual cosa Betoret ha considerat una interpretació “partidària” dels estatuts del PP.

Finalment, davant el rebuig dels partidaris de Contelles -a qui no s'ha donat la paraula en el transcurs de la reunió, segons fonts coneixedores-, únicament s'ha votat la proposta de COC plantejada per Betoret, que ha sigut rebutjada, la qual cosa obliga a convocar una nova Junta en la qual Contelles sí podria plantejar la seua proposta.

Votació tiba

Els partidaris de Contelles han llançat crits de “tongo” i “pucherazo” en el transcurs de la votació del COC, que s'ha perllongat durant més de dues hores, ja que alguns dels membres de la Junta -com diversos diputats autonòmics o alcaldes- no constaven en el cens, per la qual cosa des de la Secretaria General no els permetien votar. No obstant açò, abans de la matinada s'ha tancat la votació i s'ha realitzat el recompte de vots.

En el transcurs de la Junta, l'ex delegat de Govern a la Comunitat Valenciana i històric dirigent del PP Carlos González Cepeda, ha reclamat unitat i ha demanat que es presentara una única candidatura al Congrés, al que a més de Betoret i Contelles també concorrerà l'ex alcaldessa de la Font de la Figuera, María José Penadés.

Reunió a Gènova sense acord

Precisament aquest mateix dimecres, el coordinador general del PP i responsable d'Organització, Fernando Martínez-Maillo, s'havia reunit en la seu nacional del partit a Madrid amb Betoret i Contelles amb la intenció d'emplaçar-los a intentar cercar una llista de consens davant el conclave provincial.

No obstant açò, la trobada -al que també ha assistit la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, i el coordinador d'Organització del PP, Juan Carlos Vera- s'ha tancat sense cap acord. De fet, aqueix consens ni tan sols s'ha produït en la negociació del Comitè Organitzador del Congrés (COC).

La portaveu de la Diputació de València seria l'opció de la presidenta regional, Isabel Bonig, qui, segons fonts del PP, el que vol és que es vote.

A 'Gènova' no han ocultat la seua preocupació per aquesta divisió interna, i més quan, segons les fonts consultades, ni tan sols s'aconsegueix arribar a un acord amb la comissió organitzadora del conclave provincial. A més, confien que es reconduïsca aquesta situació perquè aquests problemes interns poden tenir repercussions electorals en el futur.

Etiquetas
stats