Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El número 2 del PP al Congrés va aprovar la requalificació per a construir l’Hospital de la Vall patrocinat per Carlos Fabra

L'exalcalde de la Vall d'Uixó (Castelló) Óscar Clavell (PP)

Roger Lorgeoux

Castelló —

El número 2 del PP al Congrés per Castelló per a les eleccions generals del 26 de juny, Óscar Clavell, va aprovar com a alcalde de la Vall d’Uixò la requalificació dels terrenys propietat d’Álex Debón per a construir l’Hospital de Dia. Segons denúncia Compromís, el tràmit administratiu va començar mesos arrere, quan Isabel Bonig, actual presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, exercia encara com a alcaldessa de la població castellonenca.

L’1 de març de 2011 l’expilot va remetre un escrit a l’Ajuntament en què demanava informació sobre la situació de les seues parcel·les. La resposta des de la Regidoria d’Urbanisme, llavors controlada per Clavell, es va produir el mateix dia, i se li indicava que s’havia iniciat el procés de modificació del PGOU vigent “a fi de compatibilitzar l’ús industrial previst per a la Unitat d’Execució número 6 de sòl urbà amb l’ús assistencial”, tal com es recull en la informació a què ha tingut accés l’agrupació nacionalista.

El setembre del mateix any, el ple municipal de la Vall va aprovar la modificació i, un mes més tard, es va fer efectiva la requalificació. En la cronologia dels fets, el llavors edil d’Urbanisme va acabar substituint Bonig com a alcalde de la localitat en ocupar aquesta la cartera de la Conselleria d’Infraestructures després de les eleccions locals i autonòmiques del 22 de maig.

A la vista de la documentació, el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, ha manifestat que “tot el procés s’assembla moltíssim a un contracte guisat entre Carlos Fabra i Álex Debón, amb la participació dels responsables del Consorci Hospitalari Provincial, d’Isabel Bonig i d’Óscar Clavell”.

Precisament el Consorci Provincial també es va interessar per la situació urbanística dels terrenys de l’expilot, segons la informació facilitada, ja que amb data 18 de maig de 2011 va remetre l’alcaldessa de la Vall una sol·licitud de fitxa tècnica de les parcel·les. Clavell, mitjançant un informe de l’arquitecta municipal, va respondre que estaven en fase de modificació.

“El més cridaner és com s’esdevenen els fets i en el moment en què passa això”, ha destacat Trenco. “Tenim un informe signat per Begoña Fabra en què argumenta la necessitat d’un hospital de patologia dual que es construiria en uns terrenys ‘idonis’ que hi ha a la Vall d’Uixò. Unes parcel·les que són propietat de Debón, amb qui el llavors president de la Diputació, Carlos Fabra, manté una relació comercial que ara està en els jutjats”, ha afegit.

Sobre això, segons la Fiscalia, l’exlíder del PP (condemnat a quatre anys de presó per delicte fiscal) i l’esportista van establir un vincle comercial que va portar Debón a prestar al primer 360.000 euros a canvi d’obtenir el contracte d’arrendament per a construir en les parcel·les propietat seua l’Hospital de Dia.

Etiquetas
stats