València, pendent dimecres de la designació de la Capitalitat Europea de la Innovació 2022

La Marina d'Empreses, les dependències de les quals estan situades en la Marina de València.

L’Ajuntament facilitarà que la ciutadania puga seguir en directe l’acte d’elecció de la ciutat Capital Europea de la Innovació 2022, de la qual València és finalista. Les persones que vulguen assistir en directe a la final d’aquesta convocatòria europea podran fer-ho, dimecres que ve, dia 7 de desembre en aquest enllaç sota inscripció gratuïta, a partir de les 14.00. Es tracta d’una cita que pretén reconéixer i fomentar la cultura de la innovació en el context de les ciutats europees com a model i garantia de desenvolupament solidari i sostenible al servei de les persones.

L’alcalde de València, Joan Ribó, encapçalarà la delegació de la ciutat, acompanyat pel regidor d’Innovació, Carlos Galiana, i de la resta de la delegació valenciana, que comptarà també amb la presència de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i del vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, així com altres membres del govern municipal.

La cerimònia oficial de lliurament de premis tindrà lloc a Brussel·les, on s’anunciarà el nom de la ciutat triada amb aquest reconeixement pel qual competeix València al costat de les altres dues ciutats europees finalistes: Aix-Marseille-Provence Métropole (França) i Espoo (Finlàndia). La guanyadora rebrà un premi d’un milió d’euros, mentre que les classificades amb els llocs segon i tercer obtindran 100.000 euros cadascuna.

L’acte donarà principi a les 14.00, amb la intervenció de la comissària europea d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, i del president de la Junta del Consell Europeu d’Innovació, Mark Ferguson. Prèviament, s’anunciarà la ciutat guanyadora de la categoria European Rising Innovative City (Ciutat innovadora europea en ascens).

Immediatament després, es donarà a conéixer la guanyadora de la categoria Capital Europea de la Innovació, iCapital, a què opta València. Primerament es donarà a conéixer el nom de les ciutats que queden en tercera i segona posició, i es passarà de seguida a proclamar la ciutat triada com a Capital 2022. Guanyadora i finalistes pujaran a l’escenari, on recolliran el trofeu i els diplomes, i expressaran les seues primeres impressions.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la fortalesa de la candidatura de València, que es basa “en un model compartit d’innovació, el propòsit de la qual està orientat a millorar la vida de les persones a través de la Missió Climàtica”. I ha subratllat el paper fonamental de les ciutats “en aquests moments d’incertesa i dificultat, i la missió fonamental a què estem cridats per a aquest gran projecte europeu que és el Green Deal, en què la innovació és l’ingredient clau per a deixar una societat millor als que vindran”, ha afirmat.

Aquest premi compta amb el suport del Consell Europeu d’Innovació en el marc d’Horizon Europe, i ve a reconéixer el paper que exerceixen les ciutats en la configuració de l’ecosistema d’innovació local i la promoció de la innovació revolucionària. El Servei d’Innovació de l’Ajuntament de València, juntament amb un equip transversal format pel centre d’innovació Les Naus, la fundació València Activa i l’Oficina Ciutat Intel·ligent, va presentar el mes de juny passat la seua candidatura a aquests premis.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats